De Schrijfwijzen, om jouw spelling te testen

De Schrijfwijzen, om jouw spelling te testen

Foto: www.deschrijfwijzen.be

Zulte - Op vrijdagavond 6 december organiseert de bibliotheek van Zulte voor de tweede keer ‘De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Dit dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Het spel start om 20 uur stipt en loopt simultaan in meer dan 100 bibliotheken over heel Vlaanderen.

Het Groot Dictee der Nederlandse taal was een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal, die van 1990 tot 2016 jaarlijks in december werd uitgezonden op de Nederlandse en Vlaamse televisie. De opvolger heet ‘De Schrijfwijzen’. Op vrijdagavond 6 december kan je in tientallen bibliotheken deelnemen en dus ook in Zulte. Geen paniek, dit dictee zit niet volgepropt met de meest ongebruikelijke woorden die mijlenver afstaan van het dagelijkse taalgebruik. Het is een dictee voor een breed publiek.

Deelnemen kan vanaf 16 jaar. Het is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via bibliotheek@zulte.be of 09 388 86 00.

De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van 'De Schrijfwijzen', die midden januari plaatsvindt. De grote winnaar wordt beloond met een exclusieve Belgische design-pen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio