Bioscoop Leietheater van start

Bioscoop Leietheater van start
Deinze / Nevele - Het nieuwe Leietheater draait opende zijn deuren in september en draait ondertussen op volle toeren met theatervoorstellingen en muziekconcerten. Vanaf dinsdag schakelt men nog een tandje bij, want dan beginnen ook de filmvoorstellingen te lopen. Elke dinsdag en woensdag kan jong en oud dan genieten van filmvoorstellingen met fantastisch beeld en geluid dankzij de geavanceerde digitale technologie van het Leietheater. De grote zaal beschikt over 450 zitplaatsen en een scherm van 10 m op 7 m, de kleine zaal heeft 117 plaatsen en een scherm van 6 m op 7.

“Leietheater beschikt over de modernste theatertechnieken om de beste nationale en internationale toneelgezelschappen te programmeren, maar ook op filmtechnisch vlak werden kosten noch moeite gespaard. Zo investeerde de stad met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds in een DCP-projector, die de recentste films in hoge resolutie digitaal projecteert. Met Dolby Surround 7.1 voldoet ook het geluid aan de standaardnormen van een moderne bioscoopzaal. Deze investeringen laten toe om zowel klassiekers als recente kaskrakers te programmeren in het nieuwe Leietheater”, vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur.

Door zowel in te zetten op onafhankelijke films als op blockbusters zal Leietheater een brede waaier aan films kunnen brengen. Op het programma staan titels zoals de Gouden Palm-winnaar Parasite, Sorry We Missed You, Once Upon a Time in Hollywood van Tarantino en Joker.

Cultfilms op dinsdagavond

Iedere dinsdagavond wordt Leietheater omgetoverd tot een fijnzinnige cinema die de kaart trekt van de onafhankelijke film, met cultfilms uit alle hoeken van de wereld, human interest, documentaires en internationaal gelauwerde arthousefilms.

Familiefilms op woensdagnamiddag

Gezinnen met grote en kleine kinderen zullen hun gading vinden met familiefilms op woensdagnamiddag om 15 uur, met de ene woensdag een film voor kleuters en de andere keer voor lagereschoolkinderen, van Minuscule 2, Pachamama, tot Toy Story 4 en Shaun the Sheep: Farmageddon. Tijdens de vakanties werkt Leietheater samen met de jeugddienst om films te vertonen.

Blockbusters op woensdagavond

Op woensdag komt een brede waaier van klassefilms rond toegankelijke thema's voor alle leeftijden aan bod. Zowel op woensdagnamiddag als -avond wordt een aardig aanbod met de laatste blockbusters, de tofste kinderfilms en de gezelligste familiefilms geprogrammeerd.

Het volledige programma wordt maandelijks bekendgemaakt via www.leietheater.be/films en een maandoverzicht in openbare plaatsen zoals Dienstencentrum Leiespiegel, de bibliotheken, het gemeentehuis van Nevele en Leietheater zelf.

Tarieven

Het basistarief is 9 euro. Wie jonger is dan 26 jaar betaalt slechts 7 euro. Je kan een filmkaart van 8 tickets kopen, die je binnen het jaar kan opnamen voor 50 euro.

Tickets kunnen online via www.leietheater.be of aan de ticketbalie gekocht worden.

Programma december

di 3/12, 20 u.: Parasite (drama, thriller)
wo 4/12, 14 u.: Toy Story 4 (Vlaamse versie – animatie)
wo 4/12, 20 u.: Rocketman (drama, biografie, musical)
di 10/12, 15 u.: The Best of Dorien B (komedie, drama)
di 10/12, 20 u.: Parasite (drama, thriller)
wo 11/12, 15 u.: Toy Story 4 (Vlaamse versie – animatie)
wo 11/12, 20 u.: Once upon a time in Hollywood (drama, komedie)
di 17/12, 20 u.: Portrait de la jeune fille en feu (kostuumdrama)
wo 18/12, 15 u.: De grote boze vos en andere verhalen (5+ - animatie)
wo 18/12, 20 u.: Green Book (drama)
vr 27/12, 13.30 u.: Minuscule 2: het tropisch avontuur (5+ - animatie)
vr 3/01, 13.30 u.: BINTI (8+ - familiefilm)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio