Filmmaker Eric Wirix krijgt Vic Feytons erediploma

Filmmaker Eric Wirix krijgt Vic Feytons erediploma

Foto: idh

Sint-Pieters-Leeuw - Het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw reikt zijn jaarlijkse prijs, het Vic Feytons erediploma, dit jaar uit aan Eric Wirix. De symbolische prijs gaat elk jaar naar mensen of een vereniging die door hun werk of verdienste bijdragen tot de socio-culturele of Vlaamse uitstraling van Sint-Pieters-Leeuw. De prijs wordt uitgereikt tijdens het winterpraatcafé van het Davidsfonds op zondag 22 december vanaf 10.30uur op de Roosezolder van het Colomakasteel.

Eric Wirix is geboren en getogen in Sint-Pieters-Leeuw waar hij in zijn jeugd ook actief was in het verenigingsleven. Ondertussen woont hij in Lennik. Hij is vooral gekend als film- en televisieproducer en als regisseur. Met zijn productiehuis Skyline Entertainment produceerde hij series als Stille Waters, De Rodenburgs, Salamander en Professor T. Ook de films De hel van Tanger, Groenten uit Balen en Kampioen zijn blijft plezant werden mee door hem geproduced. Opmerkelijk detail is dat Vic Feytons, de overleden voorzitter van het Leeuwse Davidsfonds naar wie de prijs werd genoemd, een persoonlijke vriend was van Eric's vader.

In het Winterpraatcafé van Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw zijn naast Eric Wirix ook nog procureur Ine Van Wymeersch, orgelbouwer Johan Deblieck, televisiepresentator Otto-Jan Ham en de Leeuwse band Lobstar te gast.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio