Bijna vijftig getuigen op proces over doodslag baby

Bijna vijftig getuigen op proces over doodslag baby

Foto: An Nelissen

Adinkerke -

Op het assisenproces tegen Bennet D. (25) zullen in januari 46 getuigen gehoord worden. De man staat terecht voor doodslag op zijn vijf weken oude dochter Romy D. Hij houdt vol dat hij niet die bedoeling had.

D. ging op Nieuwjaar 2018 met zijn vriendin en hun baby op bezoek bij zijn moeder en stiefvader in Adinkerke. In de namiddag belde hij zelf de hulpdiensten omdat het meisje niet meer bewoog. De vader dacht eerst dat de baby bij een neusspoeling mogelijk te veel fysiologisch water had binnengekregen. Romy bezweek op 4 januari 2018 in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Volgens de beschuldigde zou de baby uit de zetel op haar voorhoofd gevallen zijn. In een paniekreactie begon hij daarna met het kind te schudden, maar D. ontkent met klem dat hij de bedoeling had om haar om het leven te brengen. Die vraag rond het oogmerk tot doden zal cruciaal worden tijdens het proces.

Tijdens het assisenproces wordt Bennet D. bijgestaan door meester Kris Vincke. Meester Suzy Cooleman en meester Filip De Reuse verdedigen de belangen van de moeder van Romy. Meester Celine Mouton stelt zich burgerlijke partij voor de ex-vriendin van D. en hun bijna zevenjarige dochter.

Het proces gaat voort op dinsdag 7 januari met de samenstelling van de volksjury. Op 10 januari leest de procureur-generaal de akte van beschuldiging voor. Op 13 januari wordt de beschuldigde verhoort. D. riskeert voor doodslag 30 jaar opsluiting. Bij een herkwalificatie naar opzettelijke slagen en verwondingen met de ongewilde dood tot gevolg, hangt hem tot 15 jaar boven het hoofd. De uitspraak wordt op donderdag 16 januari verwacht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees