'Schrik van Wevelgem' mag meer dan drie jaar niet rijden

'Schrik van Wevelgem' mag meer dan drie jaar niet rijden

Foto: RR

Wevelgem -

Het zal nog even duren voordat Ike M. (28) uit Wevelgem opnieuw de weg op mag. Hij heeft een rijverbod van 3,5 jaar beet.

Hij is goed gekend in Wevelgem, dat is het minste wat je kan zeggen van Ike M. (28). Zijn dorpsgenoten zullen hem echter niet snel opnieuw tegenkomen in het Wevelgemse verkeer, want hij werd streng gestraft door de Kortrijkse politierechter. Omdat hij in 2018 tot vijf keer toe voor miserie zorgde in het verkeer, is hij nu zijn rijbewijs kwijt. De straffen voor de verschillende inbreuken lopen samen op tot 41,5 maanden rijverbod, goed voor bijna 3,5 jaar een ban uit het verkeer.

Bij twee van de vijf feiten toen men hem uit het verkeer haalde, had Ike M. een blik bier vast. De meest frappante feiten deden zich voor op 27 juli 2018. Naar aanleiding van een wielerwedstrijd in Wevelgem werd een straat afgesloten door enkele agenten. Ike M. negeerde die afsluiting en reed alsnog door. Hij viel de agenten ook verbaal aan. In zijn vlucht ramde hij een andere wagen omdat hij een bocht veel te scherp nam. Er viel daarbij ook een gewonde. Hij had 1,93 promille alcohol in zijn bloed had en hij gaf ook toe regelmatig drugs te gebruiken.

Op 15 juli 2018 reed hij in Wevelgem een geparkeerd voertuig aan waarna hij vluchtte. Op 6 september 2018 reed hij door de poort en de voorgevel van een woning. Op 9 januari 2018 werd een patrouille getipt omdat hij in Ledegem zigzaggend over de weg reed. Op 3 maart 2018 werd hij staande gehouden omdat zijn wagen niet meer geldig verzekerd was.

11.000 euro boete

Voor al die feiten samen krijgt hij ook nog een geldboete van ruim 11.000 euro, bijna alles effectief. Als hij opnieuw feiten pleegt, moet hij zo goed als zeker naar de gevangenis. Hij kreeg een jaar met uitstel en 9 maanden effectief. Vooraleer hij opnieuw mag rijden, moet hij zijn rijexamens opnieuw afleggen en slagen voor medische en psychologische proeven.

Tijdens de reconstructie van de moord op Jill Himpe zorgde de man ook al voor problemen. Hij moest in de straat zijn waar de reconstructie begin november plaats vond. M. negeerde het politielint en stapte gewoon door. Toen de politie hem aanmaande terug te keren, slingerde hij de agenten verwijten en bedreigingen naar het hoofd. De kerel wandelde op zijn dooie gemak weg, maar werd iets verderop opgepakt door een paar agenten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees