Dieven slaan toe bij violist Symfonieorkest Vlaanderen: “We zijn in onze ziel geraakt”

Dieven slaan toe bij violist Symfonieorkest Vlaanderen: “We zijn in onze ziel geraakt”

Eén van de gestolen violen, met een etiket ‘Jacobus Stainer’, de rug is in 2 delen. Foto: IF

Gent -

In de nacht van zaterdag op zondag sloegen dieven toen in het huis van Heleen en haar gezin in Gentbrugge. Ze stalen verschillende violen en strijkstokken. “We zijn in onze ziel geraakt”, zegt Heleen.

“De dieven sloegen toe terwijl wij gewoon lagen te slapen, met onze twee kinderen”, zegt Heleen Burie. Zij en haar man, Peter Hellemond, zijn violisten. “Mijn echtgenoot speelt in het Symfonieorkest Vlaanderen”, zegt ze. De dieven drongen via de voordeur binnen en doorzochten de living. Daarbij stalen ze geld, maar ook al tal van violen en strijkstokken. Dat laatste doet enorm veel pijn voor het gezin, “Zelfs de viool en strijkstok van onze zoon is gestolen. Deze instrumenten zijn voor ons als violisten van onschatbare waarde. We zijn in onze ziel geraakt”, zegt Heleen. Bij de vier violen zaten één elektrische en twee achttiende-eeuwse violen.

Dieven slaan toe bij violist Symfonieorkest Vlaanderen: “We zijn in onze ziel geraakt”
Eén van de gestolen violen. Foto: IF

De gestolen handtas met sleutels van Heleen werd zondagochtend teruggevonden in een parkje aan de Oude Brusselseweg. Maar de instrumenten zijn spoorloos verdwenen. “Of dit een toevallige diefstal was? Dat laat ik over aan de politie”, zegt ze. De instrumenten zijn volgens Heleen wel onverkoopbaar, “Alle instrumenten en strijkstokken hebben een unieke nummering. De diefstal is onder vioolbouwers massaal gedeeld.” Wie iets gezien heeft of een tip heeft, kan altijd terecht bij de Gentse politie op het nummer: 09/266.61.11

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees