Brand in ondergrondse elektriciteitscabine in Elsene

Brussel / Elsene -

Na de brand die maandagavond een ondergrondse hoogspanningscabine in Elsene heeft getroffen, is de stroom in de omliggende straten pas hersteld rond 5.40 uur. Dat meldt Sibelga op zijn website. Het einde van de stroomonderbreking was eerst voorzien rond 21.30 uur maar dat tijdstip werd in de loop van de avond en nacht herhaaldelijk aangepast.

Het vuur was rond 19.30 uur uitgebroken in de ondergrondse hoogspanningscabine. De brandweer was snel ter plaatse en stelde een veiligheidszone van 50 meter rond de cabine in, die later werd uitgebreid naar 150 meter. Omwonenden moesten in die zone binnen blijven en ramen en deuren gesloten houden. Ook moesten ventilatiesystemen uitgeschakeld worden.

Rond 21.20 uur had de brandweer het vuur volledig geblust maar het duurde nog tot 22.25 uur voor de veiligheidsperimeter opgeheven werd.

Door de brand in de hoogspanningscabine zaten de bewoners van de Graystraat, de Kerckxstraat, de Malibranstraat, de Maria-Hendrikastraat, en de Wérystraat zonder elektriciteit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees