Wout van Aert kan beelden van horrorcrash nog altijd moeilijk zien: “Het was precies of ik levend aan het verbranden was”

Video: VRT

‘Het Huis’ maakt zich op voor de komst van Wout van Aert (25). De drievoudig wereldkampioen veldrijden bekijkt er de beelden van zijn tragische val tijdens de Tour.

We zijn vier maanden na het dramatische ongeval, maar voor Wout blijft het confronterend om de beelden te zien. “Nu ga ik niet lang meer blijven kijken. Dat gevoel daar te liggen op het bloedhete asfalt, dat herinner ik me nog goed. Het was precies of ik levend aan het verbranden was”, zegt hij bij Eric Goens. Televisiekijkend Vlaanderen zag de crash live gebeuren, maar zag niet alles. “Er waren ook beelden gemaakt met de dashcam in de volgwagen, en daar zag je nog veel beter wat er gebeurde. Daar zie je ook het stuk spier dat er door de impact uit springt.” Van Aert raakte een scherp uitsteeksel van het nadarhek. “Het gat in mijn spier is echt van een mes dat erdoor gegaan is.”

Ook over de valpartij spreken, blijft moeilijk voor de sportman. “Je kunt niet met het gedacht rijden dat er een accident kan gebeuren. Daar mag je niet aan denken want dan verlies je ook alle mooie dingen van de koers. We moeten over iets anders praten. Als we er niet over praten, dan bestaat het niet.”

Comeback

De opnames in Het Huis vonden drie maanden geleden plaats. Het revalidatieproces was nog volop bezig. De fietsproef in Het Huis mocht hij dus niet doen. Maar met veel moeite probeert Wout toch even het zadel te voelen. Met zijn been over het zadel zwaaien lukt niet. Toen nog niet. Want ondertussen weten we dat hij eind december z’n rentree maakt op de fiets.

Voor het verrassingsbezoek laat Eric echtgenote Sarah langskomen. Al was het maar omdat ze dan voor Wout kan koken. “Ik moet altijd voor hem koken”, zegt ze. Haar vader had haar op het hart gedrukt om niets met een wielrenner te beginnen. “Maar je kiest niet op wie je verliefd wordt”, zegt Sarah.

Het huis, Eén, 20.40 uur

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees