Geraardsbergen betaalt niet meer voor Muur in Ronde van Vlaanderen: “Het parcours van 2020 ligt vast”

Geraardsbergen betaalt niet meer voor Muur in Ronde van Vlaanderen: “Het parcours van 2020 ligt vast”

Foto: BELGA

Geraardsbergen -

Geraardsbergen betaalt niet langer voor een passage over zijn beruchte Muur in de Ronde van Vlaanderen. Dat besliste het schepencollege gisteren.

De Oost-Vlaamse stad had enkele weken geleden al laten verstaan dat ze de broekriem stevig moet aanspannen en daarom lag het idee op tafel om niet langer 50.000 euro te betalen aan Flanders Classics, de organisator van Vlaanderens Mooiste. Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) vond het ethisch niet verantwoord meer dergelijk bedrag te betalen voor een passage in Geraardsbergen en op de iconische ‘Muur’, die zich op 100 kilometer van de finish in Oudenaarde situeert.

“Maar we blijven bereid om de doortocht logistiek te ondersteunen en van faciliteiten te voorzien”, klonk het toen bij burgemeester Guido De Padt. “We hopen dat de organisatie dit begrijpt en dat de iconische Muur behouden blijft in het parcours.”

“Ik ben de mening toegedaan dat de Muur van Geraardsbergen een voldoende iconisch karakter heeft om deze helling in het parcours van de Ronde van Vlaanderen te houden”, aldus de burgemeester. “De helling kan bepalend zijn in het wedstrijdverloop. Maar om daar nu 50.000 euro voor te gaan betalen voor een korte passage op 100 kilometer van de eindmeet, dat is van het goede te veel. Alles moet nog ethisch te verantwoorden zijn. Een dergelijke uitgave is dat niet.”

“Het parcours voor 2020 ligt vast”

Dat blijkt voorlopig wel nog het geval. “Het parcours voor de Ronde van 2020 ligt vast voor ons en daar hoort de Muur van Geraardsbergen bij. Daaraan gaan we niet raken”, reageerde Tomas Van Den Spiegel, de CEO van Flanders Classics. “We willen in elk geval de dialoog met de stad constructief houden met het oog op de toekomst.”

Liever de BinckBank Tour

Geraardsbergen is intussen al jarenlang het decor van de slotrit van de BinckBank Tour. Maar het contract met Golazo, organisator van deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers, loopt binnenkort ook af.

“Wij stellen vast dat er voor de BinckBank Tour een toestroom is van mensen uit Geraardsbergen zelf”, aldus De Padt. “Bij de Ronde van Vlaanderen komt er natuurlijk ook veel volk opdagen maar eens de passage achter de rug, verdwijnt dat volk. Dat is dus anders bij de BinckBank Tour, waar we bovendien enkele plaatselijke ronden krijgen en de stad Geraardsbergen prachtig in beeld komt. Dat contract loopt binnenkort af. We moeten spreken met de organisatoren, maar ik denk dat dit contract zeker zal verlengd worden.”

LEES OOK. Organisatie Milaan-Sanremo maakt zich geen zorgen over afgesloten Poggio na aardverschuivingen: “Er is nog veel tijd”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.