Fatjon (33) vertimmert zelf oude bowlingbaan tot tafels voor zijn bistro: “Na koken is hout mijn tweede passie”

Fatjon (33) vertimmert zelf oude bowlingbaan tot tafels voor zijn bistro: “Na koken is hout mijn tweede passie”

Fatjon Alia (vlnr.), Besmira en Egzon bij de zelfgemaakte tafel die ooit een bowlingbaan was: “We moesten alles natuurlijk afschaven, anders zouden de borden en glazen schuiven als bowlingballen.” Foto: fvv

Gent -

De stoeltjes in Bistro Illyrian stonden vorig schooljaar in het eerste leerjaar van Sint-Paulus in Sint-Denijs-Westrem. Nog sterker: de tafels waren ooit een bowlingbaan in Apeldoorn. “Koken is mijn eerste passie,” zegt chef Fatjon Alia (33), “en hout­bewerking mijn tweede. Ik wilde géén nieuw hout in mijn restaurant.”

Fatjon Alia had al gewerkt bij Horseele en De Lozen Boer toen hij een cateringbedrijf begon. Maar de droom voor de (geboren) Albanees bleef een eigen zaak in Gent. “Drie jaar geleden begonnen we ...

Het beste van Enkel voor abonnees