Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Nóg een hondenlosloopweide erbij

Goed nieuws voor Gentse viervoeters uit de Muide. Voortaan kunnen ze naar hartenlust ravotten in de tijdelijke hondenlosloopweide tussen de Marseillestraat en de Goedendagdagstraat. Het terrein in de Pauwstraat wordt dan weer vernieuwd.

Honden die aan de kop van de Muide wonen, moesten tot voor kort een kilometer wandelen om zonder leiband te kunnen ravotten. Maar daar is nu een einde aangekomen. Op een braakliggend terrein tussen de Marseillestraat en de Goedendagstraat is een tijdelijke hondenlosloopweide geopend, op vraag van de buurt. Het gaat om grond van Sogent die in de toekomst zal worden bebouwd. In tussentijd wordt het perceel ter beschikking gesteld voor honden en hun baasjes. Er dient enkel nog een officieel bord en een vuilnisbak te worden geplaatst.

De hondenlosloopweide in de Pauwstraat, vlakbij de Weba-rotonde, wordt dan weer helemaal vernieuwd. Het terrein raakte beschadigd door een omgevallen boom tijdens de storm vorig najaar. Het hekwerk wordt aangepakt en zal een natuurlijke uitstraling krijgen. Er komt ook een paadje tussen de weide en het hekwerk van de spoorlijn. “Dat maakt het aangenamer voor wandelaars om vanuit het Makelaarspark naar het Vikingbos te wandelen en andersom”, zegt bevoegd schepen Tine Heyse (Groen). De werken zullen deze winter gebeuren.

De teller staat inmiddels op zo’n 25 hondenlosloopweides in Gent. maar dat cijfer kon de Stad niet bevestigen.

Het beste van Enkel voor abonnees