Waarom het nu menens is voor Delphine Boël: “Als ze aan mijn dierbaren raken, mag ik mijn kop niet in het zand steken”

Waarom het nu menens is voor Delphine Boël: “Als ze aan mijn dierbaren raken, mag ik mijn kop niet in het zand steken”

Foto: BELGA

Delphine Boël heeft ontdekt dat ook haar elfjarige zoon Oscar op een internationale zwarte lijst van de banksector staat, zo zegt ze in Humo. De kunstenares en vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert II gaat nu in de tegenaanval. “Als ze aan mijn dierbaren raken, mag ik mijn kop niet in het zand steken.

Delphine Boël en haar echtgenoot Jim O’Hare deden de ontdekking toen ze bij een Belgische bank een rekening wilden openen voor Oscar. “We wilden hem leren hoe hij zijn zakgeld, 11 euro per maand, op een verantwoorde manier kon beheren”, zegt ze in Humo. “We spraken niet om ingewikkelde financiële transacties, maar toen de bankbediende de rekening wilde aanmaken, viel haar mond open van verbazing. En dan liet ze ons haar scherm zien: politically exposed person. Hoog risico.”

Voor Boël was het niet nieuw. Zeven jaar geleden liet de Royal Bank of Scotland haar en haar moeder Sybille de Selys Longchamps weten dat al hun rekeningen gesloten zouden worden omdat ook zij op een internationale zwarte lijst stonden. Maar dat het nu ook haar zoon overkomt, maakt haar nog strijdvaardiger. “Ik ben geen misdadigster. Ik én mijn kinderen hebben recht op een identiteit. Als ze aan mijn dierbaren raken, mag ik mijn kop niet in het zand steken. Zullen mijn kinderen eeuwig achtervolgd worden door die leugens? Dat is gewoonweg onaanvaardbaar.”

Uiteindelijk slaagde Boël er toch in een rekening te openen voor haar zoon. “Gelukkig hebben we een uitstekende relatie met onze bank.”

Onze royaltywatcher over de zaak-Boël:

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees