Muidebrug wordt toch niet afgesloten: “Te veel overlast voor de wijk”

Muidebrug wordt toch niet afgesloten: “Te veel overlast voor de wijk”
Gent -

De geplande werken om de Muidebrug vanop afstand te bedienen worden uitgesteld. Daarvoor zou de brug vanaf woensdag drie keer per dag moeten worden afgesloten. Maar de hele procedure wordt opgeschoven omdat de buurt al onder ernstige verkeershinder lijdt.

De Muide kampt al twee weken lang met verkeersellende. Twee weken geleden werd de Meulestedebrug afgesloten voor dringende herstellingswerken. Ook aan de Vliegtuiglaan aan de Weba zijn al wekenlang rioleringswerken bezig. Het is er elke dag aanschuiven.

Toch kondigde de Vlaamse Waterweg gisteren nóg een werf in de buurt aan, zonder medeweten van de Stad. De Muidebrug zou van 4 tot en met 15 december regelmatig afgesloten worden voor een automatisering. De brug wordt uitgerust met nieuwe software zodat ze bediend kan worden vanop afstand. Maar dat systeem moet eerst worden getest. Drie keer per dag zou de brug minutenlang worden afgesloten. Bij voorkeur overdag. Gezien de grote verkeersdruk op de wijk worden die werken nu opgeschoven.

“Gebrek aan coördinatie”

Het was gemeenteraadslid Veli Yüksel (Open VLD) die de zaak aankaartte bij de Stad en Vlaanderen. “Ik kreeg heel wat bezorgde telefoons van buurtbewoners”, zegt hij. “Zowel de Meulestedebrug als de Muidebrug worden beheerd door de Vlaamse Waterweg. Er is daar duidelijk een gebrek aan coördinatie. Anders sluit je beide bruggen toch niet tegelijkertijd af? De werken moeten in de toekomst beter op elkaar worden afgestemd.”

Volgens de Stad worden de werken opgeschoven tot in 2020. “We gaan samen in overleg om een nieuwe startdatum te prikken”, zegt woordvoerster Karen Buyse van de Vlaamse Waterweg.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio