Eerste vluchtelingen nemen intrek in noodopvangcentrum in Bredene

Eerste vluchtelingen nemen intrek in noodopvangcentrum in Bredene

Foto: efo

Bredene -

In het noodopvangcentrum in Bredene zijn dinsdag de eerste vluchtelingen aangekomen. De eerste groep van 44 vluchtelingen kan terecht in het vakantieverblijf Horizon. Woensdag komt een tweede groep toe van ongeveer 40 mensen. Er boden zich al 40 vrijwilligers uit Bredene aan om te helpen in het centrum.

De eerste groep asielzoekers kwam dinsdag toe voor een tijdelijk verblijf in vakantieverblijf Horizon in Bredene. Daar worden ze tot 10 februari opgevangen. Een tweede groep van ongeveer 40 mensen arriveert woensdag. “Het gaat vooral om gezinnen met kinderen. Of er nog mensen bijkomen, weten we nog niet”, vertelt burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A).

In 2015 ving de kustgemeente zes maanden lang mensen op. “Dat is toen heel positief verlopen. Er was absoluut geen sprake van overlast en de inwoners waren zelfs enthousiast om vrijwillig te helpen in het centrum. We hadden toen zeker 30 vrijwilligers vanuit Bredene”, aldus Vandenberghe.

Ook deze keer zijn er heel wat vrijwilligers uit de gemeente zelf. “Zo’n 40 vrijwilligers hebben zich al aangemeld en er komen er nog bij. De asielzoekers zijn vooral moe en bang, maar we zijn blij da we ze een veilig onderdak kunnen bieden”, aldus Vandenberghe.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees