Bordeaux-bestuur zwicht voor woedende fans na veldbestorming

Bordeaux-bestuur zwicht voor woedende fans na veldbestorming

Foto: AFP

De wedstrijd tussen Girondins de Bordeaux en Nîmes in de Ligue 1 heeft dinsdagavond bijna een halfuur lang stilgelegen. Scheidsrechter Clement Turpin zag zich genoodzaakt om het duel na elf minuten spelen te onderbreken, omdat supporters van de thuisploeg het veld op stormden. Zij hielden het veld bezet, tot het bestuur van Bordeaux inging op hun eisen.

De fans van Bordeaux wilden protesteren tegen het bestuur en de onduidelijkheid over de eventuele overname van hun club. Om dit kracht bij te zetten, hadden ze een groot spandoek met een boodschap aan eigenaar King Street en president Frédéric Longuépée meegenomen. Tot grote woede van de supporters werd dit spandoek echter afgenomen voor de wedstrijd.

Om het spandoek terug te krijgen en hun punt te maken tegenover het bestuur, besloten de supporters na elf minuten spelen het veld op te stappen. Turpin kon daardoor niet anders dan de spelers van Bordeaux en Nîmes bij een 0-0 stand terug naar de kleedkamers te sturen. Uiteindelijk bleven de fans een kwartier lang op het veld, tot het bestuur van Bordeaux besloot om het afgepakte spandoek terug te geven. Na een klein halfuur keerden de spelers weer terug op het veld, om na een korte warming-up de wedstrijd te hervatten. Bordeaux won het pleit uiteindelijk met een verpletterende 6-0, onder meer dankzij een hattrick van Josh Maja. Bordeaux wordt zo 3e in de Ligue 1, Nimes blijft voorlaatste.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.