Mooi gebaar: herdenkingsster voor Bjorg Lambrecht onthuld in Noorwegen

Mooi gebaar: herdenkingsster voor Bjorg Lambrecht onthuld in Noorwegen

In het Noorse Egersund is woensdagmiddag ter nagedachtenis van Bjorg Lambrecht een herdenkingsster geplaatst worden. De wielrenner van Lotto-Soudal, die na een noodlottige val in de Ronde van Polen op 5 augustus om het leven kwam, won in Egersund in mei 2018 een rit in de Tour des Fjords. Dat was zijn eerste en enige profzege.

Lambrecht werd woensdagmiddag in Noorwegen herdacht met een ceremonie. De Belg won in de editie van 2018 het jongerenklassement en eindigde in het algemene klassement als tweede. Onder meer de Noorse renners Alexander Kristoff, Erik Bystrøm en Susanne Andersen waren aanwezig, in het gezelschap van koersdirecteur Roy Hegreberg.

Lambrecht kwam tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen op 5 augustus zwaar ten val tegen een betonnen duiker. Hij liep daarbij ernstige inwendige verwondingen op en kreeg een hartstilstand. De renner van Lotto Soudal werd nog gereanimeerd maar stierf korte tijd later in het ziekenhuis. Officieel werd een gescheurde lever hem fataal. Het grote klimtalent werd 22 jaar.

Herbeleef de zege van Bjorg Lambrecht in de Tour des Fjords:

Corrigeer