Drugskoppel aanhoort straf en stapt huilend de rechtszaal uit

Drugskoppel aanhoort straf en stapt huilend de rechtszaal uit

Foto: kds

Koksijde / Adinkerke / Jabbeke / Stekene / Kalken / Laarne -

Een zeskoppige drugsbende is door de strafrechter in Veurne zwaar gestraft omdat ze op grote schaal cannabis en cocaïne dealden in de Westkust.

De handel vond plaats tussen eind 2017 tot halfweg juli dit jaar, toen ze bijna allemaal opgepakt werden. “Het gaat om een onaanvaardbare laksheid tegenover drugs waarmee mensenlevens kapot worden gemaakt”, sprak de rechter.

Ondanks dat ze al langer aan het dealen waren, kwam het onderzoek pas in een stroomversnelling toen de vriendin van C.V. uit Koksijde, een van de twee kopstukken, betrapt werd bij een verkeerscontrole en 7.500 euro cash op zak had. Ze bekende dat ze vaker drugskoerier speelde voor haar vriend en er zelf ook een kleine handel op nahield.

Ook de ex-vriendin van C.V. verzorgde verschillende transporten. De twee vrouwen kregen elk 10 maanden cel met uitstel en een geldboete. Ze moeten 1.000 euro drugsgeld terugbetalen.

C.V. zelf bleek een grote dealer te zijn in de Westkust met verschillende afnemers. Onder hen J.V., een man uit De Panne die dealde om het beperkte bedrag van zijn invaliditeitsuitkering wat op te krikken. Hij kreeg 1 jaar cel en een verbeurdverklaring van 1.000 euro.

C.V. zelf kreeg 30 maanden cel, 8.000 euro boete en moet 18.000 euro teruggeven. Het bleek dat de man op zijn beurt bevoorraad werd door het Nederlandse koppel M.H. en J.L. Zij wonen in Hoogvliet bij Rotterdam en zakten verschillende malen af naar de parkings in Jabbeke, Kalken en Stekene om de drugs te verkopen.

M.H. kreeg met 40 maanden cel, 8.000 euro boete en een verbeurdverklaring de zwaarste straf. Zijn vriendin kreeg 20 maanden cel met uitstel en moet 5.000 euro teruggeven. Ook een Mercedes CLA en een Ford Ka zijn verbeurd verklaar. Het koppel verliet in tranen de rechtszaal.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio