Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Verdachte “met blonde pruik” blijkt man met mentale beperking

De 32-jarige man die maandag werd opgepakt in Ronse op verdenking van poging tot ontvoering van twee jongens, heeft bekend. Bij beide incidenten droeg hij een blonde pruik. Dat zegt het parket Oost-Vlaanderen.

Wat de precieze intentie was van de man, wordt nog onderzocht. Volgens de eerste vaststellingen heeft de verdachte een mentale beperking. Hij wordt dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van twee pogingen tot ontvoering van minderjarigen.

De eerste poging vond plaats op donderdag 7 november. Een jongen van elf was op zijn gsm bezig en keek naar beneden toen hij plots de voeten van een man voor zich zag. “De jongen ging wat achteruit en probeerde de man langs rechts te passeren. Maar de man kwam weer voor hem staan, pakte de pols van de jongen vast en trok hem mee”, verklaarde parketmagistrate Eva Brantegem in het VTM-programma Faroek. “De man kon het slachtoffer enkele meters meesleuren, maar dan kon de jongen zich losrukken en naar huis lopen.” Exacte twee weken later gebeurde een gelijkaardig incident met een jongen van tien.(mkm)

Het beste van Enkel voor abonnees