Toneelvereniging Feniks uit Landegem pakt uit met ‘Amateurs!’

Toneelvereniging Feniks uit Landegem pakt uit met ‘Amateurs!’

Foto: www.ltvfeniks.be

Deinze / Nevele - De twee volgende weekends kan je toneel beleven in Landegem. Feniks brengt dan ‘Amateurs’ van Wannie De Wijn, hun nieuwste productie, in zaal De Klaproos. Het stuk brengt een wel heel bijzondere kijk op het amateurtheater. De regie ligt al voor de tiende keer in handen van Wim Langeraert uit Hansbeke. Alle voorstellingen zijn nu al uitverkocht, maar er komt een extra opvoering op 12 december.

De Landegemse toneelvereniging Feniks brengt met haar nieuwste productie ‘Amateurs!’ een hilarische kijk op het amateurtoneel. Het is een speciale voorstelling, want voor de tiende keer gaat het gezelschap in zee met de gekende Hansbeekse regisseur Wim Langeraert.

Bart Devreese: ‘Het stuk gaat over  zes acteurs van een amateurgezelschap die eindelijk mogen repeteren in de grote zaal van de schouwburg. Om het niveau van hun jubileumvoorstelling omhoog te brengen hebben ze een professionele regisseur aangetrokken. De sfeer wordt steeds nerveuzer, er is nog maar weinig tijd tot de première, de regisseur wordt ongeduldiger, kostuums zijn nog niet af, er is geen decor en wie doet nu eigenlijk wat? En wie zit er steeds met het licht te knoeien, wanneer komt Jan nu eindelijk en wie doet het met de regisseur en wie niet? Allemaal vragen waar nog een antwoord moet op verkregen worden, vóór de avond van de première...’

Acteurs zijn Karien De Vriese, Luc Haeck, Veerle Minjauw, Martin De Paepe, Gunnar Claeys, Lieven De Maeyer en Annemie Stevesyns.

Praktisch

Wanneer: donderdag 12 december om 20 u

Waar: zaal De Klaproos in Landegem

Toegang: €9. Reserveren via www.ltvfeniks.be/reserveren.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio