Acht vluchten van en naar Zaventem geschrapt door algemene staking in Frankrijk

Acht vluchten van en naar Zaventem geschrapt door algemene staking in Frankrijk

Foto: BELGAIMAGE

Door de algemene staking in Frankrijk zijn donderdag acht vluchten van en naar Brussels Airport geannuleerd. Het gaat om vier vluchten van Brussels Airlines van en naar Frankrijk, en vier Ryanair-vluchten van en naar Spanje.

Bij Brussels Airlines zijn vluchten geannuleerd naar Lyon (heen en terug) en Toulouse (heen en terug), zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij. “De getroffen klanten zijn al herboekt of kregen een terugbetaling”, luidt het.

De acties in Frankrijk, tegen de pensioenhervorming die president Emmanuel Macron wil doorvoeren, zullen meerdere dagen duren. Brussels Airlines zal donderdag bekijken of er de dagen nadien ook vluchten geschrapt moeten worden.

Brussels Airport laat weten dat er donderdag ook vier Ryanair-vluchten geannuleerd zijn. Het gaat wel om vluchten naar Spanje (Alicante en Barcelona), maar ook dat heeft te maken met de staking in Frankrijk. Die kan een impact hebben op vluchten naar omliggende landen die normaal gezien over Frankrijk vliegen, luidt de uitleg.

De luchthaven sluit niet uit dat andere vluchten donderdag vertraging kunnen oplopen.

Ook het spoorverkeer tussen België en Frankrijk zal getroffen zijn door de acties, zo bleek eerder. Een reeks TGV-, Thalys- en Eurostar-verbindingen wordt geschrapt. En de IC-treinen Bergen-Aulnoye en Namen-Charleroi-Maubeuge (met aansluiting naar Parijs) worden op 5, 6 en 7 december afgeschaft.

Corrigeer

MEER NIEUWS