Na Thibaut Courtois neemt nu ook Spaans toptennisser Rafael Nadal het op voor 10-jarig meisje uit Bilzen

Bilzen -

Na Rode Duivel Thibaut Courtois heeft nu ook ’s werelds beste tennisser Rafael Nadal zijn steun uitgesproken voor Cloë Hauben, het tienjarige meisje uit Bilzen dat tegen een hersentumor vecht. De Spanjaard sprak de kleine Cloë moed in met een videoboodschap.

“Hallo Cloë. Rafa hier. Ik wens je het allerbeste. Wees sterk, blijf positief, en dan komt alles goed.” Dat zegt de Spaanse tennisser Rafael Nadal, de nummer één van de wereld, in een videoboodschap die aan de familie van Cloë bezorgd werd. Bij het meisje uit het Limburgse Rijkhoven in Bilzen werd anderhalve maand geleden een uiterst agressieve en zeldzame tumor op de hersenstam vastgesteld. De toptennisser werd op de hoogte gebracht van de situatie van Cloë door een neef van haar vader, die geregeld toernooien speelt in de academie van Nadal.

Nadal is al de tweede wereldberoemde sporter in één week tijd die het opneemt voor het meisje. Vorige week postte Thibaut Courtois, doelman van Real Madrid en de Rode Duivels, ook al iets over het meisje op zijn Twitteraccount. “Dankzij mijn familie heb ik nog een sterke band met Bilzen, mijn thuisstad. En soms raakt een lokaal verhaal mij, zoals dat van Cloë Hauben.”

Voorlopig is de ziekte van Cloë niet te genezen, maar er is hoop door een experimentele studie in de Verenigde Staten. Die behandeling kost evenwel 100.000 euro per jaar. Daarom is nu een inzamelactie gestart. Doneren kan via www.together4cloe.be.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.