Broers vechten ruzie uit in rechtbank: “Hij dropte asbest op ouderlijke huis en stal 140.00 euro van onze moeder”

Broers vechten ruzie uit in rechtbank: “Hij dropte asbest op ouderlijke huis en stal 140.00 euro van onze moeder”

Foto: RR

Roeselare -

Twee Roeselaarse broers hebben zo hard ruzie dat ze met hun discussie naar de rechtbank zijn gestapt. De rechter moet nu beslissen wie gelijk heeft.

Dat de broers L. V. (60) en W. V. (70) niet door dezelfde deur kunnen, is een understatement. De situatie is zelfs zo erg dat W.V. zijn broer Lodewijck voor de rechter daagde wegens laster.

Brief van 30 pagina’s

Volgens zijn advocaat stuurde L. twee jaar geleden een dertig pagina’s tellende brief waarin hij zijn broer zwart maakte. De brief werd naar zo goed als alle advocaten van alle familieleden verstuurd. “Hij schreef onder meer dat mijn cliënt asbest op zijn oude hoeve (hun voormalige huis nvdr.), had gedropt. Dat klopt niet. Daarnaast beschuldigde hij mijn cliënt ervan hun moeder meer dan 140.000 euro te hebben afgesnoept. Een bewindvoerder ontkent dat. Dit is dus pure laster”, aldus de advocaat.

Omdat W. het zo moeilijk had met de beschuldigingen van zijn broer, daagde hij die laatste zelf voor het gerecht. Het Openbaar Ministerie lijkt zich niet echt te willen moeien in de hele zaak. “Wij zijn geen partij in deze zaak, maar als de rechter toch oordeelt dat iemand schuldig is, dan vraag ik de toepassing van de strafwet.”

Pesterijen

De enige mogelijke schuldige in dit verhaal is L. V., want hij is de enige die hierin wordt gedaagd. Volgens hem is de hele zaak een hoogtepunt in de pesterijen van zijn broer. “Hij maakt mij constant zwart in Roeselare. Paardenstaart, crimineel, gevlucht uit Australië: alles gebruikt hij tegen mij. Omdat zijn leugens niet meer worden geloofd, daagt hij me nu voor de rechtbank”, zegt L. V. “Er was geld weg van mijn moeder maar toen ik met mijn zussen een nieuwe rekening wou openen, kon hij daar niet mee om. Ik heb maar één broer meer, mijn andere twee broers zijn overleden. Ik wil gewoon een broer hebben en dacht twintig maanden lang na over die brief waarin ik al mijn zorgen verwoordde. Op vraag van mijn zussen heb ik de brief ook naar hun advocaten gestuurd.” Volgens L.V. moet daar niet meer achter gezocht worden. Of hij effectief veroordeeld wordt voor laster, beslist de rechter op 8 januari 2020.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees