Drie jaar cel voor steekpartij tijdens motortreffen

Drie jaar cel voor steekpartij tijdens motortreffen

Foto: eva

Wevelgem -

Een twintiger is veroordeeld tot drie jaar celstraf voor het neersteken van een motard tijdens een motortreffen in Wevelgem. De jongeman uit Ath ontkende met klem, maar de rechter acht de poging doodslag bewezen.

Tijdens een motortreffen die enkele lokale motorclubs organiseerden werd er op 19 november 2017 in de toiletten van de parochiezaal van Wevelgem zwaar gevochten. Een motard werd tot drie keer toe gestoken met een mes. “Zijn long werd geperforeerd en een messteek was amper twee millimeter van zijn lever. De aanval had zeker fataal kunnen zijn. Mijn cliënt is gelukkig een struise man en dat is zijn redding geweest”, zei Thomas Vandemeulebroucke, advocaat van het slachtoffer.

Aan de steekpartij ging een felle discussie vooraf tussen een groep Vlaamse motards en een Waalse motardfamilie. Toen een van de Vlaamse motards naar het toilet ging, werd hij met zijn kap op de grond getrokken en kreeg hij eerst schoppen en slagen en daarna drie messteken.

Harry V. (20) werd aangewezen door de slachtoffers als dader van de steekpartij. Op het mes zat ook alleen DNA van hem. Toch ontkende hij met klem. “Wij hebben ons enkel verdedigd toen ze ons ook fysiek aanvielen.”

De rechter acht hem wel schuldig. Voor de poging doodslag kreeg hij drie jaar cel, waarvan een jaar effectief. Aan het slachtoffer moet hij 2.854 euro betalen. Zijn vader en schoonbroer kregen tien maanden en zijn broer drie maanden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio