Parket zoekt in Albertkanaal naar wapen dat gebruikt werd bij twee jaar oude moord op zakenman Marcel Van Hout

Parket zoekt in Albertkanaal naar wapen dat gebruikt werd bij twee jaar oude moord op zakenman Marcel Van Hout

In deze villa werd het dode lichaam van Marcel Van Hout aangetroffen. Foto: phu

Pelt / Genk -

Het parket heeft woensdag een zoekactie gehouden in het Albertkanaal in Genk. Daar werd gezocht naar het moordwapen en eventueel ander bewijsmateriaal van de moord op de Eindhovense zakenman Marcel Van Hout, die op 22 november 2017 dood werd aangetroffen in zijn woning in Pelt. Dat meldt het parket.

Het onderzoek naar de moord op de 51-jarige zakenman Marcel Van Hout loopt al twee jaar. Hij werd op 22 november 2017 door zijn ex dood aangetroffen in de keuken van zijn villa aan de Tisselrietweg in de wijk Grote Heide in Neerpelt (nu Pelt).

Uit onderzoek bleek dat hij de avond ervoor om het leven was gebracht. Zijn lichaam vertoonde schotwonden. Hij had een kogel in het hoofd en een kogel in de romp. Twee weken later werden de klusjesman van de Nederlandse zakenman en zijn ex gearresteerd.

“Uit recente inlichtingen zou kunnen blijken dat het moordwapen en eventueel ander bewijsmateriaal in het kanaal werden gedumpt”, aldus het parket. “De zoekactie van woensdag werd uitgevoerd met bijstand van de civiele Bescherming en de federale gerechtelijke politie. Twee verdachten bevinden zich momenteel in voorlopige hechtenis. Het resultaat van de uitgevoerde zoeking is heden nog niet bekend.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees