Opening van onder water gelopen school opnieuw uitgesteld

Opening van onder water gelopen school opnieuw uitgesteld

Foto: fvv

Gent -

“Het ziet ernaar uit dat de Melopee nog niet na de kerstvakantie kan opengaan.” Dat heeft onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) woensdagavond gezegd tijdens een commissie van de gemeenteraad. De opening van de onder water gelopen school aan de Oude Dokken loopt opnieuw vertraging op.

Slecht nieuws voor basisschool Melopee. De opening van hun nieuwbouw aan de Oude Dokken loopt opnieuw vertraging op. Dat blijkt uit een vraag van gemeenteraadslid Sven Taeldeman (SP.A)

Het gebouw liep een paar weken geleden ernstige waterschade op door een lek in de sportzaal, vlak voor de feestelijke opening. Hierdoor moesten de kinderen langer dan gepland in hun afgeleefd schoolgebouw aan de Achterstraat blijven. De directeur hoopte het nieuwe jaar op de nieuwe site te kunnen starten, maar ook dat lukt niet. “Op dit ogenblik is het gebouw nog aan het uitdrogen”, zegt Onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). “Ook de levering van het bestelde materiaal loopt vertraging op. Het ziet er naar uit dat men daar niet na de kerstvakantie zal kunnen starten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio