Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Bart Goossens werd al drie keer eerder veroordeeld: voor dealen, dierenmishandeling en het bezit van verdovende middelen. Photo News

Exen en moeder schetsen beschuldigde

‘Boze Bart’ gebruikte zelfs in cel cocaïne: “Drugs hebben veel kapotgemaakt”

essen

-

Bart Goossens (39) gebruikte ook in de gevangenis nog cocaïne. Hij werd één keer betrapt en bestraft, maar probeerde ook daarna via de telefoon nog te regelen dat er cocaïne werd binnengesmokkeld. Dat bleek uit de getuigenis van de politieman die het moraliteitsverlag maakte.

Het leven van Bart Goossens, die wordt beschuldigd van de moord op Frank Serruys, wordt sinds zijn tienerjaren getekend door drugs. Vanaf zijn dertiende werd hij een tijd misbruikt door een redder van een recreatiedomein, daarna kwam hij in aanraking met slechte vrienden. Door zijn verslaving bracht hij zichzelf steeds weer in de problemen. Een ex-vriendin, die een zoontje van 10 jaar heeft met Bart Goossens, getuigde woensdag in de rechtbank dat ze alleen maar miserie met hem heeft gehad.

Links: Bart Goossens en Natasja De Paepe. Rechts: Frank Serruys.   RR

Boze Bart

“Ze zeggen dat liefde blind is. Ik ben twee jaar blind geweest. Ik raakte snel zwanger en was heel blij. Bart kon het niet schelen. Hij was verslaafd aan drugs en drank. Ik zag dat er geld verdween en dat ook de spuiten voor mijn diabetes verdwenen. Bart was alleen lief en zorgzaam voor zichzelf, hij loog dagelijks en deed niets voor ons zoontje. Hij was onverantwoordelijk, leugenachtig, sluw, asociaal, egocentrisch, lui en zwak”, vertelde ze.

“Ik heb in de krant gelezen dat hij ondertussen nog een zoontje heeft gekregen. Ik heb hem vijf jaar lang niet gezien, net als ons zoontje. Hij was er eens getuige van dat Bart mijn moeder hard duwde, en sindsdien noemt hij hem ‘boze Bart’. Onze zoon (10, red.) heeft ondertussen mijn achternaam gekregen. Het belangrijkste is dat Bart uit ons leven verdwijnt.”

ex-vriendin “Hij was verslaafd aan drugs en drank. Ik zag dat er geld verdween, en ook de spuiten voor mijn diabetes verdwenen”

Een andere ex vond dat Bart Goossens in het begin van hun relatie wel lief en gevoelig was, maar dat veranderde al snel. “Na twee maanden begon hij drugs te gebruiken en te drinken. Hij is ook een paar keer agressief geweest naar mij. Ik liet mij niet doen. Uit frustratie sloeg of duwde ik hem soms ook. Maar door mijn naïviteit heeft de relatie nog lang geduurd, vier jaar in totaal, tot hij van de ene op de andere dag bij Natasja in Essen ging wonen. Daar schrok ik wel van, ik was heel boos. Ik heb overigens nog 5.000 à 6.000 euro van hem tegoed.”

Beschuldigde Bart Goossens.  Photo News

Ook bij de moeder van zijn oudste zoon en bij zijn vader heeft hij zo’n 6.000 euro schulden. Hij werd eerder al voor drie andere feiten veroordeeld: voor dealen, dierenmishandeling en het bezit van verdovende middelen. Hij is tientallen keren in behandeling geweest voor zijn drugsverslaving, in instellingen in heel Vlaanderen.

Machteloze moeder

De moeder van Bart Goossens was dinsdagavond al komen getuigen. Ze was heel emotioneel tijdens haar getuigenis. “Ik ben zo kwaad op hem geweest. De drugs hebben veel kapotgemaakt. Hij heeft mij nooit verteld dat hij op zijn dertiende seksueel misbruikt is. Dat heeft een grote invloed op hem gehad. Er zijn heel veel mensen met hem bezig geweest om hem van zijn drugsverslaving af te helpen, maar het lukte niet. Je voelt je zo machteloos als moeder.”

Natasja heeft het contact verbroken.rr

De vrouw beseft dat haar zoon een zware straf boven het hoofd hangt. “Ik ben hem altijd graag blijven zien”, snikte ze. En tegen haar zoon: “Ik zou u zo graag nog eens in mijn armen nemen. Ik zal u zeker komen bezoeken in de gevangenis.” Waarna ze luid snikkend de zaal verliet.

Sinds zes weken heeft Bart in de gevangenis geen contact meer met Natasja De Paepe. Zij had aangegeven dat ze dat niet meer wilde. Het zoontje dat ze in oktober 2018 met Bart kreeg, gaf ze overigens haar eigen achternaam.

Bart Goossens werkte in de gevangenis en verdiende daarmee 1.780 euro mee. Het meeste geld gaf hij uit in de kantine, waardoor nu nog slechts 42 euro op zijn rekening staat.

Het beste van Enkel voor abonnees