Der Tiroler wil dominorecord Jägerbombs breken

Der Tiroler wil dominorecord Jägerbombs breken

In 2017 probeerden ze in Tessenderlo al eens een Jägerbomb-record te breken. Foto: Boumediene Belbachir

Waregem -

Jägerbomb? Fervente après-skiërs zullen er wel al een heel aantal in hun keelgat gegoten hebben. Een Jägerbomb – een groot glas van de energiedrank Red Bull met daarin een shotje van de Duitse kruidenlikeur Jägermeister – is al jaren een favoriet tijdens feestjes in winterse barakken.

Ook in après-skihut Der Tiroler in de Waregemse industriezone gaan ze sinds de opening vorige week vlotjes over de toonbank. En dat zette uitbaters Maxim Declercq en Laurent Van Parys aan het denken. Waarom er geen record aan koppelen? “Op vrijdag 6 december willen we omstreeks 21 uur dominogewijs 1.000 Jägerbombs maken”, zegt Maxim.

Dat zou een Belgisch record zijn. Studentenclubs uit andere provincies probeerden het al eens uit met enkele honderden, maar bij Der Tiroler halen ze er alvast een deurwaarder bij. “Na afloop van dat record worden drankjes aan één euro uitgedeeld aan de aanwezig bezoekers. Daarna volgt er nog een afterparty.”

Om de recordpoging in de kijker te zetten, trommelden de organisatoren influencers Jamie-Lee Six en Elodie Gabias uit om het goede voorbeeld te tonen. In het bijhorende promotiefilmpje valt alvast te zien dat het niet zo makkelijk gaat. “Hopelijk lukt het ons vrijdag beter. Als de recordpoging toch zou mislukken, dan kunnen we ons nog altijd troosten met een gratis vat”, lacht Maxim.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio