Kinderen GBS Barthel maken radio in caravan

De Sint en zijn pieten dansten even mee aan de radiocaravan. Foto: djr

Menen / Rekkem -

Al de hele week pronkt op de kleuterspeelplaats van de gemeentelijke basisschool Barthel in Rekkem een caravan. Uit de boxen schallen al even lang hitjes die de kinderen zelf aanvragen én draaien.

Niet zomaar natuurlijk. De leerlingen kiezen zelf de muziek in het kader van De Warmste Week. Voor één euro kunnen ze tijdens de speeltijd het liedje van hun keuze horen. “Een succes”, zegt directeur Tom Vandamme. “We zullen volgende week nog altijd moeten liedjes draaien. Het meest aangevraagd? Niels Destadsbader, tot vervelens toe.”

Muziekpiet en Sint

De opbrengst van de radiocaravan gaat naar de Muziekbank van het Streekfonds West-Vlaanderen. Dat goede doel zorgt ervoor dat ook kinderen uit kansarme gezinnen een muziekinstrument kunnen bespelen. “Om extra geld te kunnen inzamelen veilen we ook een truitje van Yves Lampaert.”

De caravan stond er niet enkel in het kader van De Warmste Week. Muziekpiet was namelijk de aanstoker, daarom bezocht de Sint de caravan donderdagnamiddag. Vandaag, vrijdag volgt nog een solidariteitsactie en wordt ook het bedrag bekendgemaakt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio