Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  bfs

Leerlinge (16) opgepakt nadat ze klasgenoot neersteekt

Een 16-jarige leerlinge is donderdag in Temse door de politie opgepakt, omdat ze een 17-jarige jongen op haar school had gestoken met een mes. Het meisje was nog maar twee dagen ingeschreven in de gemeenschapsschool Lyceum aan de Stroom. Volgens andere leerlingen hadden de twee een dag eerder ook al ruzie gehad.

Op donderdagochtend ontstond opnieuw een aanvaring tijdens een studiemoment. “Ze haalde plots een mes vanonder haar sjaal”, zegt een getuige. “Daarmee stak ze de jongen in het been.” Volgens de school is er geen sprake van een relationeel probleem, maar zou de ruzie te maken hebben met de privéomgeving van de jongeren. Het slachtoffer mocht het ziekenhuis al verlaten. Het Oost-Vlaamse parket onderzoekt de zaak.

Vaker jongens

Het is opmerkelijk dat dit keer een meisje de oorzaak van het geweld is. Volgens cijfers van het Vrij CLB Netwerk hebben nochtans jongens vaker begeleiding nodig wegens aanpassings- en gedragsproblemen. Zo’n 30.482 jongens (2,54%) vertoonden vorig schooljaar probleemgedrag, tegenover 10.110 meisjes (0,84%).

In 2017 moest de politie 305 processen-verbaal opstellen tegen minderjarigen, nadat ze hadden moeten tussenkomen wegens een gewelddelict in een middelbare school.(bfs, jvde, cel)

Het beste van Enkel voor abonnees