Gedetineerde snijdt celgenoot de keel over met bestekmes

Gedetineerde snijdt celgenoot de keel over met bestekmes

Foto: BELGA

Brussel / Sint-Gillis -

Donderdagochtend heeft een gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis zijn celgenoot omgebracht. De twee, een Nederlander en een Algerijn, hadden ruzie, waarna de Nederlander een inox bestekmes greep en zijn celgenoot de keel oversneed.

De Nederlander werd daarop overmeesterd en naar de gevangenispsychiater gebracht, waar hij vertelde dat hij “het vel van zijn celmaat” wou. Intussen troffen bewakers het dode lichaam van de geïnterneerde Algerijn aan in een grote plas bloed. De Nederlander, die in voorhechtenis zat, had het lichaam in bed verstopt en afgedekt met een laken. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten.

Het Gevangeniswezen en het parket houden zich voorlopig op de vlakte. “We kunnen alleen melden dat er een onnatuurlijk overlijden is en dat het parket een onderzoek voert”, zegt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen. Volgens Van De Vijver hebben alle gedetineerden een bestek op cel: mes, lepel, vork en koffielepeltje. “Alleen zij die een verhoogd risico vormen krijgen geen bestek.”

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend, maar geeft voorlopig geen enkele commentaar over dat onderzoek. “Dat gebeurt in het belang van het onderzoek” zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. “Alle pistes liggen momenteel nog open.”

“We hebben een perimeter ingesteld, het gerechtelijk labo ter plaatse gestuurd en een onderzoeksrechter gevorderd”, zegt de parketwoordvoerster. “In de loop van de namiddag is de onderzoeksrechter ter plaatse afgestapt met het parket.”

Het Brusselse parket deelt enkel nog mee dat een autopsie werd bevolen om de juiste doodsoorzaak te bepalen.

“In het belang van het onderzoek wordt voorlopig geen verdere commentaar gegeven”, klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees