Uitslaande brand treft drie woningen, bewoner kan ontzet worden

De zolderverdieping van drie woningen raakte beschadigd Foto: jdv

Deinze -

De brandweerpost Deinze moest vrijdagnamiddag omstreeks 16.30 uur uitrukken voor een uitslaande brand op de bovenverdieping van een woonhuis in de Guido Gezellelaan, schuin tegenover de Oostmeersdreef. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de ramen

De brandweerpost Deinze moest vrijdagnamiddag omstreeks 16.30 uur uitrukken voor een uitslaande brand op de bovenverdieping van een woonhuis in de Guido Gezellelaan, schuin tegenover de Oostmeersdreef. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de ramen.

Gedreven door de strakke wind verspreidde, de rook en het vuur zich heel vlug op de zolderverdieping van de naastliggende woningen. Een bewoner die nog in huis was, werd ontzet en uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Wegens het spitsuur en de nabijheid van verschillende scholen en als doorgangsweg werd een groot deel van de Guido Gezellelaan tijdelijk afgesloten. Minstens twee woningen zijn zwaar beschadigd. Omdat zich een rookpluim boven de omgeving vormde werden de inwoners in een straal van één kilomter van de brand om ramen en deuren gesloten te houden. Over de oorzaak van de brand was nog niets bekend. (jdv)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio