Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De woning is tijdelijk onbewoonbaar.rdb

Twee bewoners gewondbij poging tot blussen

Brussegem

-

Twee mensen raakten vrijdagochtend gewond bij een woningbrand langs de Wolvertemsesteenweg in Brussegem.

Aan de Wolvertemsesteenweg in Brussegem brak vrijdagochtend iets voor tien uur brand uit aan een droogkast in de badkamer op de eerste verdieping. “De droogkast stond op een wasmachine gestapeld dus ook die machine vatte vuur”, zegt majoor Bruno Van den Broeck van de brandweerzone Vlaams-Brabant West. “Een vrouw en jongeman probeerden de brand nog zelf te blussen, maar kregen het vuur niet helemaal gedoofd. Ze ademden daarbij trouwens ook te veel rook in waardoor ze met lichte rookvergiftiging naar het ziekenhuis werden gebracht.”

De brandweer nam de bluswerken over. Door de hitte lag er op dat moment ook al een raam aan diggelen op de eerste verdieping. Het vuur vond ook zijn weg in het plafond tussen de eerste verdieping en de zolderverdieping.

Gat in het dak

“Daarom moesten we een gat maken in het dak zodat we er zeker van konden zijn dat alle gevaar was geweken”, zegt Van den Broeck. “We komen wel nog terug om een extra controle uit te voeren.”

Door de brand hing ook de bovenverdieping vol rook, daar bevinden zich ook de slaapkamers. Op het gelijkvloers viel de schade nog mee, maar de brandweer besloot wel om de woning tijdelijk onbewoonbaar te verklaren. De Wolvertemsesteenweg werd tijdens de bluswerken even gedeeltelijk afgesloten. (rdb/jhw)

Het beste van Enkel voor abonnees