Bijkomende cursussen reanimeren en defibrilleren in Zulte

Bijkomende cursussen reanimeren en defibrilleren in Zulte

Foto: HBVL

Zulte - Het gemeentebestuur van Zulte organiseert elk jaar, in samenwerking met het Rode Kruis afdeling Zulte, gratis cursussen reanimeren en defibrilleren. Wegens het grote succes zijn er nog bijkomende cursussen op woensdagen 15 januari en 29 januari 2020.

Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen redden en dus hartveilig te zijn, moeten omstaanders snel en juist kunnen reageren. Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer. 

Deze cursussen worden gegeven in het Ontmoetingscentrum van Olsene en starten om 19 uur op woensdag 15 januari of woensdag 29 januari 2020. De cursus duurt ongeveer drie uur.

De gemeente Zulte heeft ondertussen elf defibrillatoren hangen op publiek toegankelijke locaties. In Zulte is dat in de Gaston Martenszaal, het Fiertelhof, de Sporthal Waalstraat en Domein Waalmeers. In Olsene vind je ze in het gemeentehuis, het Ontmoetingscentrum, Olsene Sportief en Domein De Raveschoot. In Machelen tenslotte bevinden ze zich in de Guldepoort, de Turnzaal Machelen in de Schoolstraat en aan de kantine van de Tuinwijk. De AED-toestellen tref je aan in een groene ‘kist’.  

Inschrijven kan tot 10 januari 2020 via cultuur@zulte.be . Vermeld bij inschrijving uw naam, rijksregisternummer, geboorteplaats, adres, e-mail en telefoonnummer. De plaatsen zijn beperkt.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio