Nu al inschrijven voor computercursussen volgend jaar

Auteur Herlinde Leyssens in de bib

Auteur Herlinde Leyssens in de bib

Herlinde Leyssens Foto: IF bewerkt door Paul Van Welden

Zulte - Op maandagavond 9 december is schrijfster Herlinde Leyssens te gast in de bibliotheek van Zulte. Herlinde Leyssens is de auteur van 'Kongokorset', het unieke levensverhaal van Gabrielle Deman, de eerste blanke vrouw die te voet Kongo-Vrijstaat doorkruiste (1904-1907). Deze auteurslezing is een samenwerking tussen de leeskring van KVLV Zulte en Bibliotheek Zulte.

Herlinde Leyssens studeerde Taal- en Letterkunde in Leuven. Naast moeder van drie dochters was ze 25 jaar zelfstandig ondernemer. In het archief van het Afrikamuseum in Tervuren ontdekte ze een schat aan brieven, dagboeken en foto’s van ene Gabrielle Deman. Deze vondst werd het startschot van haar schrijverscarrière. In de zomer van 2018 debuteerde ze bij Uitgeverij Vrijdag met 'Kongokorset'. Inmiddels is haar roman aan de vijfde druk en meer dan vijfduizend exemplaren toe.

Gabrielle Deman

Deze auteurslezing handelt over het intrigerende leven van dit Belle Epoque-buitenbeentje. Zij was de dochter van de Brusselse boekhandelaar-uitgever Edmond Deman, die in het Brussel van 1900 opgroeide tussen de kunstenaarsvrienden van haar vader: Léon Spilliaert, oncle Maurice (Maeterlinck) en oncle Théo (Van Rysselberghe). Maar zij wilde wetenschapster en ontdekkingsreizigster worden. De historische achtergrond van dit koloniale verhaal blijft brandend actueel. Ook het unieke beeldmateriaal en de passionele tandem van Gabrielle en Herlinde, twee vrouwen die voluit voor hun dromen durven te gaan, maken deze lezeing de moeite waard.

Praktisch

Wanneer: maandag 9 december 2019 om 19.30 u.

Waar: Openbare Bibliotheek Zulte, Gaston Martensplein 9, 9870 Zulte.

Toegang: € 5. Bij voorkeur inschrijven via bibliotheek@zulte.be of tel. 092431487.

Computercursussen

Dit najaar liepen verschillende computercursussen en een cursus iPad/iPhone. Al deze cursussen waren snel volgeboekt. Heb je toch nog interesse voor een gelijkaardig onderwerp? Schrijf je dan nu al in. Je wordt gecontacteerd wanneer de cursus van je keuze opnieuw georganiseerd wordt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio