Politieachtervolging in Mechelen eindigt in spectaculaire crash in Rumst: wagen brandt uit in voortuin

Video: ATV

Rumst -

In Rumst in de provincie Antwerpen is een politieachtervolging geëindigd met een zwaar ongeval. De bestuurder die wegvluchtte reed aan een snelheid van 100 km/uur door een rood licht, botste daarbij op een andere wagen en belandde uiteindelijk in de voortuin van een woning.

De politieachtervolging startte in Mechelen, toen de bestuurder een politiecontrole voorbij snelde. Een patrouille zette meteen de achtervolging in tot in Rumst, waar het op de Mechselsesteenweg grondig fout liep. De wagen reed aan een snelheid van 100 km/uur door een rood licht en botste daarbij op een ander voertuig die het kruispunt net wilde oversteken.

De klap was zeer zwaar: de wagen van de gevluchte bestuurder belandde in de voortuin van een woning en vloog daarna meteen in brand. “De bestuurder is uit het voertuig kunnen stappen en onmiddellijk aangehouden”, zegt burgemeester van Rumst Jurgen Callaerts aan Radio 1. “Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.” De bestuurder van de aangereden wagen is lichtgewond.

Het is nog niet duidelijk waarom de racepiloot de politiecontrole voorbij reed, dat moet onderzoek uitwijzen.

Politieachtervolging in Mechelen eindigt in spectaculaire crash in Rumst: wagen brandt uit in voortuin
Foto: bfm
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio