Update

Dopjesactie Denise Deinze ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Denise en Kristof bij de oogst aan dopjes. Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Dopjesactie Denise Deinze spaart het hele jaar dopjes maar deed in de Warmste Week een extra inspanning. Je kon je dopjes o.a. binnen brengen bij HAJP op de Markt in Deinze. Hiermee spaarde je mee voor een nieuwe blindengeleidehond. Er is 4000 kg nodig voor een nieuwe puppy. Denise De Boever is zelf slechtziende en zet zich al jaren in voor de Dopjesactie ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Toen ze bij HAJP langs ging, viel zij bijna letterlijk achterover. Kristof had, samen met ViaVelo, niet minder dan dertien overvolle zakken verzameld, goed voor zo'n 150 tot 170 kg dopjes.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor uitermate belangrijk. Zo worden de pups zorgvuldig geselecteerd en krijgen zij een vakkundige opleiding en nadien ook blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In België krijgen twee personen op honderd te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio