Michel Preud’homme razend op ref na twee duidelijke rode kaarten: "Mpoku en Carcela werden telkens neergehaald”

Michel Preud’homme razend op ref na twee duidelijke rode kaarten: "Mpoku en Carcela werden telkens neergehaald”

Foto: Photo News

Standard heeft de achttiende speeldag niet afgesloten met een overwinning. Op bezoek bij Moeskroen ging het 2-2 gelijk spelen. Het eindigde de wedstrijd met negen man na twee zware overtredingen en dus rode kaarten voor Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela.

LEES OOK. Negenkoppig Standard ontsnapt in extra tijd aan zure nederlaag in Moeskroen

De eerste rode kaart was van Mpoku net na rust. De middenvelder, in extremis in de basis nadat Cimirot uitviel, was zeer gefrustreerd bij de rust en was duidelijk nog niet gekalmeerd toen hij de bal verloor in de buurt van Van Durmen. Mpoku wilde zijn fout goedmaken, maar ging daarbij los op het been van zijn tegenstander staan. Boterberg was in de buurt en twijfelde niet: Mpoku kreeg prompt rood onder de neus geschoven.

Michel Preud’homme razend op ref na twee duidelijke rode kaarten:
Mpoku zwaar in de fout.

Carcela speelt een zeer matig seizoen en ook hij toonde zich met een erg lelijke overtreding. Mohamed was deze keer het slachtoffer. Carcela speelde de bal te ver van zijn voet en ging hard door op de enkel van Mohamed. De Marokkaan mocht ook gaan douchen. Stuitend was ook de eerste reactie van de winger: hij keek niet om naar zijn concurrent die kermend tegen de grasmat lag en lachte zelfs even. Nadien ging hij toch even poolshoogte nemen bij zijn slachtoffer.

Michel Preud’homme razend op ref na twee duidelijke rode kaarten:
De lelijke aanslag van Carcela.

Voor beiden hangt een stevige schorsing in de lucht. Het duo is dus mogelijk geschorst voor de partijen tegen Anderlecht en Antwerp, al hangt dat ook af van de Geschillencommissie en mogelijk beroep van Standard. Mpoku mist zo wellicht de confrontatie met zijn broer en cliënt Albert Sambi Lokonga bij Anderlecht.

De schade aan de enkel van Dimitri Momahed valt mee na de aanslag van Mehdi Carcela. De aanvoerder is niet overgebracht naar het ziekenhuis. Maandag volgen verdere onderzoeken.

Preud’homme: “Gefrustreerd omdat ze zelf neergehaald werden”

Ook Michel Preud’homme kreeg geel op Le Canonnier. De trainer van Standard was boos omdat Samuel Bastien en Standard geen penalty kregen na heel licht contact van De Medina. Het is al de derde gele kaart van de Luikenaar dit seizoen. Net als bij spelers wordt ook hij een speeldag geschorst als hij vijf stuks verzamelt.

Michel Preud’homme razend op ref na twee duidelijke rode kaarten:
Foto: BELGA

De coach nam achteraf Mpoku en Carcela in bescherming. “Ze waren gefrustreerd omdat ze in de omschakeling elke keer neergehaald werden”, klaagde Preud’homme voor de televisiecamera’s. “Pas na een tiental keer werd daar een kaart voor getrokken. Dat zie je elke week. In Europa krijg je automatisch geel.”

Het zat de Luikse trainer duidelijk diep. “Wij wilden voetballen. We zouden slimmer kunnen zijn, ja, maar moeten de anderen dat dan niet doen? Zou het Belgische voetbal niet mooier zijn moesten beide ploegen willen voetballen?”, aldus Preud’homme, die niet tevreden was met een punt in extremis. “We hebben vandaag twee punten verloren.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.