Jess Thorup eregast bij Picasso Indians: "Top drie en met wat geluk meer voor KAA Gent"

Nog drie matchen en de winterstop komt eraan in de Jupiler Pro League. De fans van KAA Gent konden zondagavond al een feestje bouwen bij de Picasso Indians. Opperbuffalo Ben Bundervoet had het gefikst om een flinke delegatie van de Buffalofamilie naar Lochristi te krijgen. Coach Jess Thorup was de centrale gast van het uitgebreide praatpanel geleid door acteur en KAA Gent-fan Daan Hugaert. "We zitten op schema en gaan onze ambitie van top-3 zeker waarmaken. Met wat geluk zelfs meer", orakelde de sympathiekste aller coaches uit onze nationale competitie.

De nieuwe feestzaal van de Picasso zat meer dan vol met doorgewinterde Buffalofans uit Lochristi en wijde omstreken. Voor het gezellig etentje en de bingoavond, maar natuurlijk ook voor de fijne praatavond met hun blauwwitte helden. Geen spelers op het appel, maar dat werd ruim goedgemaakt door een meer dan flinke delegatie uit de staf.

Behalve Jess Thorup was er ook T2 Peter Balette, al hoorden we dat er bij KAA Gent met geen T-nummers wordt gewerkt dag in dag uit. Kinesist Frank Wezenbeeck - hoofd van het uitgebreide kineteam - kwam vertellen over zijn 39 jaar bij KAA Gent, keeperstrainer Franky Van Den Driessche zette zijn tactiek uiteen om niet één maar drie keepers te blijven motiveren, net als physical coach Gino Caen. Frederic Dupré deed zijn verhaal als beloftecoach en teammanager Gunther Schepens toonde aan dat zijn job meer is dan in de dugout zitten en het bordje van de vervangingen in de lucht steken.

In een tweede gespreksronde kwam een onuitgegeven duo aan zet: oud-Buffalocoryfee Aad Koudijzer- topper uit de jaren tachtig en goed voor ruim honderd doelpunten - en T1 Jess Thorup. De coach had het over het verschil tussen de Deense en de Belgische competitie en zijn allereerste avontuur "abroad" nadat hij met FC Midtjylland kampioen werd. "De aanpassing was heel vlug gebeurd, ik ben ook heel graag in deze prachtige stad", klonk het bij Thorup die nog maar eens de kracht en het belang van de Gentse supporters onderstreepte. KAA Gent wil dit seizoen zeker nog een eindje meegaan in de Europa League. "We hebben al getoond dat we ploegen uit de top-5 van sterke buitenlandse competities aankunnen, dus we hebben zeker ambities in de lente." In de Jupiler Pro League tekende de trainer zeker voor top-3 en met wat geluk nog meer.

En de Buffalofamilie was nog niet compleet, want ook hoofd veiligheid Dirk Piens, voorzitter van de supportersfederatie Filip Raes, persverantwoordelijke Michael De Mayer en masseur Gilbert De Langhe - 70 ondertussen en 7 dagen op 7 om kwart voor acht op de club - tekenden present voor een gesprekje in de Picasso. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio