Bokser daagt met 128 kilo op de teller op voor kamp om wereldtitel: “Al die feestjes hebben mij genekt”

© AP

Andy Ruiz Jr. heeft zaterdagavond de kamp om de wereldtitel boksen bij de zwaargewichten op punten verloren van Anthony Joshua. De Mexicaan (128 kilo voor 1,83 meter) sloeg achteraf mea culpa omdat hij niet helemaal fit was.

Wim Conings

Andy Ruiz junior zorgde begin juni voor een verrassing van jewelste in een volgepakt Madison Square Garden in New York, door in de zevende ronde van de titelkamp bij de zwaargewichten Joshua te verslaan met technisch knock-out. De intussen 30-jarige Ruiz werd zo de eerste Mexicaanse wereldkampioen ooit bij de zwaargewichten.

© Action Images via Reuters

Alleen: in zijn overwinningsroes nam Ruiz het niet zo nauw met zijn discipline. Hij was een graag geziene gast in tv-shows en liet zich gaan in het uitgaansleven. En intussen stond er wel alweer een nieuwe kamp tegen Joshua op het programma. Een trainingskamp van drie maanden kon de boel niet meer rechttrekken.

“Mijn fout was dat ik veel ben bijgekomen”, bood een berouwvolle Andy Ruiz Jr zijn excuses aan zijn trainer Manny Robles en zijn vader Andres. “Ik had harder moeten trainen. Ik had naar mijn team en mijn coaches moeten luisteren. Ik kampte met overgewicht. Ik kon niet bewegen zoals ik zou willen.”

© Photo News

“Ik wil niet gezegd hebben dat drie maanden feesten of vieren geen invloed hebben gehad”, noteerde de BBC. “De waarheid is dat ze dat wel hebben gehad. Er zijn geen excuses. Al die feestjes hebben me genekt. Mijn volgende kamp zal heel anders zijn. Ik begrijp dat er mensen zijn die nu aan me twijfelen, maar als ik 100% ben, kan ik nog steeds iedereen aan. Ik kom terug, en zal op een dag opnieuw wereldkampioen worden.”

Ruiz woog 15 kilo meer dan de 113 kilo van zijn opponent Joshua, die nochtans een kop groter is.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie