Jean Salumu scoort tweede opeenvolgende twintiger in Italiaanse Serie A

Jean Salumu scoort tweede opeenvolgende twintiger in Italiaanse Serie A

Jean Salumu (rechts) actief bij de Belgian Lions. Foto: BELGA

Knappe prestatie van Belgian Lion Jean Salumu (21 punten, 1 rebound, 2 assists) die met een tweede opeenvolgende “twintiger” in de Italiaanse Serie A uitpakte. Salumu verloor wel met Pistoia met 86-74 van Brescia.

In de Spaanse ACB won Maxime De Zeeuw (9 punten, 5 rebounds) met Obradeiro met 82-73 van Real Betis. Pierre-Antoine Gillet (12 punten, 9 rebounds) verloor met Fuenlabrada met 70-81 van Valencia. Bij Valencia nog geen Sam Van Rossom. Na een revalidatie van een maand aan de knie vat Van Rossom vandaag wel de ploegtrainingen aan. Kevin Tumba en Manu Lecomte (4 punten, 2 assists) verloren met Murcia met 85-78 van Tenerife. In de Franse Pro A verloor Quentin Serron (3 punten) met Strasbourg met 90-93 van Nanterre. Jonathan Tabu (9 punten, 2 assists) verloor met Le Portel met 76-85 van Le Mans. Belgisch Speler van het Jaar Ismael Bako (8 punten, 4 rebounds, 4 assists) won met Villeurbanne met 76-86 van Levallois. Meteen goed voor een dertiende opeenvolgende zege voor Bako en zijn ploegmaats. In de Duitse Bundesliga net geen stunt voor Elias Lasisi (3 punten) met Goëttingen versus Bayern München: 82-81. In de Roemeense Lega Nationala won Amaury Gorgemans (3 punten, 9 rebounds, 1 assists) met Timisoara met 69-81 van Craiova.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.