Vernieuwde Warandestraat feestelijk geopend

Schepen van Openbare Werken Sophie Delaere mocht in Zulte, onder het goedkeurend oog van burgemeester Simon Lagrange, zondagvoormiddag het lintje van de vernieuwde Warandestraat doorknippen. Heelt wat buurtbewoners waren, ondanks het regenweer, op de uitnodiging van de gemeente Zulte ingegaan om het feestelijk moment mee te maken en de nieuwe straat in te wandelen. De sfeer zat er goed in dank zij de Harmonie en het glaasje achteraf. De totale kostprijs van de werken bedraagt 3 miljoen euro, waarvan het gemeentelijk aandeel ongeveer 500.000 euro bedraagt. Voor de aanleg van de afgescheiden fietspaden kon men rekenen op een subsidie van de provincie.

Schepen Sophie Delaere: ‘De Warandestraat lag er een jaar geleden echt slecht bij en verder oplapwerk was niet meer aan de orde. Ook al stond de Warandestraat initieel niet in het vorige meerjarenplan toch werd er door het bestuur beslist in 2017 een bestek uit te schrijven voor een volledige aanpak van weg en riolering. We willen immers als gemeente meer mensen op de fiets krijgen daarvoor zijn er extra investeringen nodig in goede fietspaden.  Hier werd een verhoogd fietspad aangelegd aan beide zijden van de weg  We hopen op een spoedige doorsteek onder het spoor, zodat het nieuw aangelegd fietspad een efficiënte verbinding vormt naar het lange afstandsfietspad aan de andere kant van het spoor. Om de snelheid te remmen hebben we gekozen voor een viertal wegversmallingen.  Door de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel zorgen we voor een optimale afvoer van het afvalwater richting zuiveringsstation in Olsene.’

Hier begint de zee

Het regenwater dient zo vlug mogelijk via de gracht, de Zaubeek en nadien de Leie en zee te geraken.   In het kader van een sensibiliseringsactie werd aan een rioolputje een sjabloon aangebracht met daarop ‘Hier begint de zee’.  Daarmee wil men onder de aandacht brengen dat huishoudelijk afval, zoals frietvet, niet in de straatriool mag gedumpt worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio