Dienst Burgerzaken heeft bedenkingen bij promotieactie van Burger King: "Die naam gaan we nooit toestaan"

De hamburgerzaak biedt een gratis appartement aan in hartje Leuven. Foto: if

Leuven -

De Leuvense vestiging van hamburgerketen Burger King schenkt een huurappartement voor 1 jaar weg. Gratis, op één voorwaarde: de bewoner moet ‘Whopper’ heten, of zijn voor- of achternaam daarin laten veranderen.

Het appartement is gelegen boven de Leuvense vestiging van Burger King aan het Rector De Somerplein. Met haar centrale ligging en 69 vierkante meter oppervlakte is het appartement een stevige duit waard, maar de fastfoodgigant vraagt geen huur: uw waardigheid volstaat. Een interessante deal, wetende dat de Leuvense huurprijs gemiddeld 24 procent hoger ligt dan elders in Vlaanderen.

Toch wordt het niet zo’n eenvoudige klus om de wedstrijd te winnen. Tenzij je ouders je bij de geboorte tot ‘Whopper’ hebben gedoopt, moet je je naar de dienst Burgerzaken te begeven om je naam officieel te laten veranderen. “Er zijn niet veel regels om een naamsverandering aan te vragen”, klinkt het daar. “Je hoeft ons dus ook geen motivatie te bezorgen. Als je besluit dat je anders wil heten, dan kan je dat hier komen aangeven en wij doen het nodige. Na een wachttijd van drie maanden krijg je dan je nieuwe naam. Wil je je naam meteen daarna opnieuw veranderen, dan kan dat ook. Er is geen verplichte wachttijd tussen je naamsveranderingen door.”

Aanleiding tot spot

Er is echter één regel die roet in het eten gooit. “We mogen een naamsverandering weigeren wanneer het gaat om een naam die aanleiding geeft tot spot”, meldt de Leuvense dienst Burgerzaken. “Een naam als ‘Whopper’ gaan we dus nooit toestaan. Ik denk dus ook niet dat de actie heel succesvol gaat zijn.”

Hoe dan ook hoopt Burger King dat een dappere ziel de naamsverandering toch aandurft. “Persoonlijk denk ik niet dat ‘Whopper’ een spotnaam is, dus dat zou geen probleem mogen vormen bij Burgerzaken”, zegt marketingverantwoordelijke Vic Dresen. “De eerste reacties zijn eerder ludiek, een aantal mensen hebben hun naam al aangepast op Facebook. Maar we wachten natuurlijk op onze echte meneer of mevrouw Whopper. Het pand is volledig vernieuwd, en ligt centraal aan het Rector De Somerplein. Ideaal voor een student.” Als de keten niemand vindt met die naam, gaan ze op zoek naar iemand met een naam die er heel hard op lijkt.

Op 18 december wordt de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees