Paul Magnette richt zich tot alle Belgen na afloop informatie-opdracht: “Jullie aanmoedigingen waren talrijk”

Paul Magnette richt zich tot alle Belgen na afloop informatie-opdracht: “Jullie aanmoedigingen waren talrijk” Video: Twitter

PS-voorzitter Paul Magnette heeft een videoboodschap gedeeld op sociale media. Hij blikt onder meer terug op zijn afgelopen vijf weken als informateur, en bedankt ook alle Belgen die hem tijdens zijn opdracht hebben gesteund. “De steunberichten waren talrijk, zowel uit Vlaanderen, Wallonië als Brussel”, klinkt het.

LEES OOK. Paars-groen voorlopig in de koelkast, maar geloof in regering mét N-VA slinkt: CD&V wil De Wever, Open VLD vreest dan horrorscenario (+)

 

Enkele uren voordien had Magnette gevraagd aan koning Filip om van zijn informatie-opdracht te worden ontheven. Sindsdien is de koning consultaties gestart met de partijvoorzitters. “Vijf weken lang heb ik met mijn medewerkers en ploeg geprobeerd om oplossingen te vinden voor België”, vervolgde Magnette in de video. “Ik denk dat we oplossingen aan het uitwerken waren op belangrijke thema’s die iedereen aanbelangen, zoals werkgelegenheid, gezondheid, justitie, de pensioenen en het klimaat. Ik zal de komende weken constructief blijven en blijven werken aan de zoektocht naar oplossingen voor alle Belgen.”

 

bekijk ook

 

Paul Magnette (PS) gooit handdoek in de ring, koning Filip houdt beslissing in beraad en plant consultaties

Corrigeer

MEER NIEUWS