Na 21 jaar plek gevonden voor nieuwbouw steinerschool, maar buren vrezen dat ze hun mooi zicht op het park kwijt zijn

De buurtbewoners in het stuk groen waar de nieuwbouw gepland is. Velen onder hen hebben een poortje achteraan in de tuin dat hierop uitkomt. Foto: anro

Wilrijk -

Steinerschool Lohrangrin in het Valaarpark wil de verouderde gebouwen vervangen door een nieuwbouw in ‘de spie’, een uitloper van het park langs de Berkenrijslaan. Dat is niet naar de zin van de bewoners van de Valaarstraat die langs die spie wonen. “Die was als bufferzone bedoeld.”

De schoolinfrastructuur bestaat nu uit enkele verouderde gebouwen in het Valaarpark die oorspronkelijk als woning dienden. Die liggen dicht naast de A12, dus er is overlast, lawaai en fijn stof. In een ...

Het beste van Enkel voor abonnees