Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Inbrekers die 209.000 euro buitmaakten riskeren tot vijf jaar cel

Beernem/Wingene/Zedelgem

-

Vijf Roemenen staan in de Brugse rechtbank terecht voor 35 inbraken en zes pogingen daartoe. Voor de twee kopstukken eist het openbaar ministerie vijf jaar cel.

Het gerecht kwam de Roemenen op het spoor na een inbraak in een woning in Beernem. De daders raakten binnen via het dak van het aanpalend restaurant Wok Palace. Op basis van voetafdrukken konden de daders gelinkt worden aan een gelijkaardige inbraak in Wingene.

Op basis van telefonieonderzoek, camerabeelden en onderzoek van schoenafdrukken kon de politie de bende in kaart brengen. Op 20 november vorig jaar werden bij huiszoekingen in Oostduinkerke en Veurne vijf verdachten opgepakt. “Er werden 28 paar schoenen in beslag genomen. Dertien paar toonden gelijkenissen met afdrukken die bij feiten werden aangetroffen”, stelde de procureur.

De inbraken vonden hoofdzakelijk plaats in Koksijde, Veurne, Diksmuide en De Panne. Maar ook in een Zedelgemse sporthal sloegen de mannen toe. Vooral horeca- en handelszaken werden geviseerd. Volgens het parket maakten de mannen in totaal zo’n 209.000 euro cash geld buit.

Voor Ciprian S. (35), wiens auto bij meerdere feiten werd gespot, eist de procureur vijf jaar cel. Kompaan Christian M. (37) riskeert ook vijf jaar. Hun neef Cosmin-Florin H. (32) hangt vier jaar cel boven het hoofd. De drie betwisten de meeste feiten en dringen aan op mildheid. Voor twee betrokkenen met een beperkter aandeel in de feiten vroeg de procureur tot achttien maanden cel. De twee mannen, onder wie de broer van Ciprian S., kwamen niet opdagen voor hun proces.

Uitspraak op 13 januari.(aft)

Het beste van Enkel voor abonnees