CLUBNIEUWS. Wordt Trebel bij Anderlecht klaargestoomd voor topper? Genk overweegt nieuwe doelman in januari

CLUBNIEUWS. Wordt Trebel bij Anderlecht klaargestoomd voor topper? Genk overweegt nieuwe doelman in januari

Foto: Olivier Matthys

Adrien Trebel speelde een uur met de B-ploeg van Anderlecht tegen OH Leuven. OHL won met 2-0, maar Trebel speelde een sterke partij. Met Maarten Vandevoordt (17) en Gaëtan Coucke (21) heeft Genk twee beloftevolle doelmannen in huis. De toekomst lijkt verzekerd maar toch overwegen de Limburgers om in januari een nieuwe doelman binnen te halen. Ontdek het clubnieuws van de dag.

ANDERLECHT. Adrien Trebel bij de beloften klaargestoomd voor topper tegen Standard?

Adrien Trebel speelde een uur met de B-ploeg van Anderlecht tegen OH Leuven. OHL won met 2-0, maar Trebel speelde een sterke partij. De vorige keer dat de Fransman meedeed met de U21, stond hij vijf dagen later in de basis van de A-ploeg tegen Club Brugge. Het is niet ondenkbaar dat Anderlecht dat nu weer flikt voor het duel van zondag tegen Standard. Het ultrajonge team kan op Sclessin wat ervaring gebruiken.

Ook Sieben Dewaele deed mee tegen Leuven. Eerst als flankverdediger, daarna loste hij Trebel af als controlerende middenvelder. (jug)

GENK. Nieuwe doelman in januari?

Haalt Genk een nieuwe doelman in januari? De kans is reëel. “Ik zeg op dit moment niet ja, maar ook niet neen”, aldus technisch directeur Dimitri de Condé. “We moeten dat intern bespreken, ik heb het er met de coach al over gehad. Het zal afhangen van de manier waarop onze keepers zich de volgende weken profileren. Nadien gaan we na wat de beste keuze voor onze jonge doelmannen is. Zowel Vandevoordt als Coucke heeft veel potentieel.”

Toch zou het geen grote verrassing zijn als Genk tijdens de wintermercato een nieuwe keeper aantrekt. Vukovic is nog enkele maanden out, Coucke werd in erg moeilijke omstandigheden voor de leeuwen gegooid en kon niet helemaal overtuigen en Vandevoordt is amper zeventien jaar.(krli)

KV KORTRIJK. Opluchting voor Lepoint: geen scheur in de hamstrings

Christophe Lepoint viel in de wedstrijd tegen Mechelen uit met een blessure aan de hamstrings. Onderzoeken wezen gisteren uit dat er geen scheur in de spier zit. Een lange afwezigheid is dus uitgesloten. Voorzichtig goed nieuws voor Lepoint dus, die dit seizoen al wat blessurezorgen gehad heeft. Zo miste hij het begin van het seizoen door een scheur in de hamstrings en hij was ook een tijdje afwezig met last van de bil.(gco)

ZULTE WAREGEM. Vandaag (eindelijk) duidelijkheid rond inactiviteit Deschacht

Vandaag zal geweten zijn hoelang Zulte Waregem zijn centrale verdediger Olivier Deschacht zal moeten missen. De 38-jarige veteraan liep in de competitiepartij tegen Eupen een luxatie van de schouder op. Donderdag onderging hij een scan. Dan werd een scheurtje vastgesteld aan het kapsel. De spelers hadden gisteren een vrije dag. Vandaag wordt om 9.30 uur getraind in de fitness. Om 11 uur staat een oefensessie gepland op het veld.(jcs)

CERCLE BRUGGE. Hubert weer thuis

Gisteren hadden de spelers een vrije dag, vandaag is er weer twee keer training. De beloften speelden tegen Beerschot. Guillaume Hubert, die zaterdag onzacht in contact kwam met ploegmaat Dekuyper, is weer thuis. In het ziekenhuis werden geen breuken vastgesteld, maar hij had nog altijd pijn. Het is niet duidelijk of hij zaterdag in Charleroi kan spelen. Omolo en Gory zijn out tot eind dit jaar. Op De Belder rekent men tegen Zulte Waregem en KV Kortrijk.(kv)

WAASLAND-BEVEREN. Agyepong fit, Asomani geblesseerd

Thomas Agyepong is hersteld van zijn blessure en sloot gisteren aan op training. Eric Asomani (quadriceps) liep een verrekking op tijdens de training en staat een tijdje aan de kant. Valtteri Moren (enkel) blijft voorlopig individueel werken op het veld. Davino Liessens, Milan De Mey, Xian Emmers en Daan Heymans werden opgeroepen voor de beloften. Lendrit Hoxha, een speler van de provinciale U21, werd door de Albanese voetbalfederatie opgeroepen voor een selectiestage in Duitsland.(whb)

KV OOSTENDE. Nog steeds geen schorsingsgevaar

Opvallend: na achttien speeldagen staat er bij Oostende nog geen enkele speler op één gele kaart van schorsing. Tegen Eupen viel er maar één gele kaart, op naam van Jonckheere. Vandendriessche en Skulason pakten met drie stuks de meeste kaarten. Milovic en Jonckheere staan met twee gele kaarten achter hun naam. Bij vijf gele kaarten volgt één schorsingsdag, bij tien gele kaarten zijn dat er twee. De rode kaart van Sané tegen Club heeft geen effect op de competitie: ten vroegste in de beker in 2020 kan hij een schorsing uitzitten.(jve)

CLUBNIEUWS. Wordt Trebel bij Anderlecht klaargestoomd voor topper? Genk overweegt nieuwe doelman in januari
Foto: Olivier Matthys
CLUBNIEUWS. Wordt Trebel bij Anderlecht klaargestoomd voor topper? Genk overweegt nieuwe doelman in januari
Foto: Olivier Matthys
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.