Politie kan weer lokfietsen uitzetten

Politie kan weer lokfietsen uitzetten

Tussen de andere fietsen zet de politie sinds kort lokfietsen met een gps om zo fietsdieven te kunnen opspeuren. Foto: fvv

Gent -

De Gentse politie zet sinds enkele dagen weer lokfietsen uit om fietsdieven te kunnen vatten. Bij een eerdere poging raakten vijf op zes fietsdieven gevat, maar de lokfiets viel uit door technische problemen.

Sinds 3 december hebben de lokfietsen van de Gentse politie hun kinderziektes overwonnen, antwoordde burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) aan Stijn De Roo (CD&V) in de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad. Zo’n lokfiets bevat een gps waarmee de fiets op te speuren is als hij gestolen wordt. Maar de producent van de lokfietsen waarmee de politie eerst van start ging, haakte af.

Sindsdien is met een nieuw systeem gestart, maar bij de eerste testen in oktober doken kinderziektes op. Die zijn intussen overwonnen, waardoor de fietsen sinds 3 december opnieuw uitgezet zijn.

“In 2018 hadden we daar gunstige resultaten mee. In zes gevallen kon de dader vijf keer gevat worden”, zei de burgemeester. “Dit zorgt er ook voor dat het beeld van de politie versterkt wordt: de burgers weten dat de politie echt op zoek gaat naar fietsdieven, waardoor ze meer bereid zijn diefstallen aan te geven.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio