Column

Schoon matchke: Neefs

Schoon matchke: Neefs

Günther Neefs. Foto: rr

Deinze / Nevele - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt ook dit nieuwe seizoen weer voor elke thuismatch van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar, tegen KSK Heist, op zaterdagavond 14 december om 20 u in het Burgemeester Van de Wielestadion in Deinze.

Schoon matchke: Neefs

De teentjes van Francine krullen van ergernis. Gerard zingt al de hele middag zijn oorverdovend valse versie van ‘White Christmas’. Bing Crosby draait zich te pletter in zijn beroemde graf in Californië.

Met oordopjes trotseert zij de ellende in de keuken, terwijl ze hespenrolletjes bereidt voor haar tenor. Vanavond moet hij alleen naar de match tegen Heist want de vrouwen uit de straat gaan naar het optreden van Günther Neefs in het Leietheater. Francine heeft de microbe zwaar te pakken. Vorige week zag ze Niels Destadsbader in een vol Sportpaleis te Antwerpen. Gerard heeft zo zijn bedenkingen…

– Echt schat, pakt ge daar iets voor? Nielske mee zijn melige liedjes en straks de Günther, schone vent maar zijn papa Louis, da was een stemme! (zingt) “Laat ons een bloem en het gras dat nog groen is! Laat ons...”

– Stop it, alstublieft Gerard! Straks krijg ik migreine van da gekweel! Zie maar dat da gras nog groen is op SK Deinze. Ik weet het wel, de wereld die moet nog een eeuwigheid mee…

– Lieveke, onze ploeg staat los op kop, wij hebben den beste spits én den beste keepere! Maar den beste zanger van ons land, wijveken, sorry maar da was Louis! (zingt) “Oh Francine, oh Francine, hoe kan ik je hart verdienen.”

–  Door te zwijgen, ventje! Niels is een formidabele showbeeste en de Günther doet ons verder genieten van die diepe warme stem van zijn vader. Vergeet ik nooit nie meer, kerstdag 1980. Ik was daar zo kapot van, Gerard! En toen kwam jij…

–  Zo lief, poppemie! En die blauwe ogen, die lachen nog altijd naar mij. Echt waar, geniet van die Neefs-stemme, en probeer zekere een miet en griet te versieren mee de Günther! Dat is nen echten gentleman, geloof mij!

–  Zal ik doen, Gerard! Hopelijk komen we alle twee naar huis mee ne cadeau! Gij mee een overwinninge tegen Heist en ikke mee nen selfie van mijne charmezangere. Oei! Mijn witloof brandt haast aan! Schatteke, zette gij de tafel?

–  (zingt) “Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb, dan begin ik er beslist eens aan!”

FootDinner                 

Op zaterdag 14 december ontvangt KMSK Deinze voor zijn laatste huismatch van 2019 KSK Heist. Je wordt verwelkomd in de VIP-lounge vanaf 17.45 u  voor een culinaire voetbalavond vol netwerkplezier. Het wordt een pre-kerst en pre-oudejaar met een typisch Vlaamse klassieker op het menu, spelers die gebrand zijn om jullie nog eens te verwennen, terug zes matchbalsponsors, één dagsponsor Van Marcke en als toetje komt charmezanger Jenss het FootDinner afsluiten.   

Het begint met een uitgebreide receptie met talrijke hapjes verzorgd door Happetijt, vergezeld van een glaasje cava van de firma Rabotvins.

Het menu voor deze wedstrijd wordt verzorgd door restaurant Halifax: HOOFDGERECHT: Vlaamse stoverij met verse frietjes, salade/tomaten – DESSERT: Gebakjes van bakkerij Aernoudt, Luc Decorte

Tijdens de rust is er koffie met een gebakje en een Filliers jenever.

Het kost €50, waters, frisdranken, pilsbier en wijnen Caves St.-Amand tot 19.45 u inbegrepen. Een VIP-tribunekaart kost € 15 voor de niet-abonnees.

Inschrijven kan nog tot woensdagmiddag 11 december om 12 u via www.kmskdeinze.be/inhoud/inschrijven-footdinner.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio