Agressieve vader die buschaffeur uit bus sleurde aan Don Bosco-school veroordeeld

Agressieve vader die buschaffeur uit bus sleurde aan Don Bosco-school veroordeeld

Foto: idh

Halle - Een agressieve vader, die in april 2018 de buurt van de Don Bosco-school in Halle op stelten zette door geweld tegen een buschaffeur die leerlingen van de school vervoerde, is veroordeeld tot vijftien maanden cel met uitstel.

Frederik C. stond in april 2018 zijn dochter op te wachten aan de schoolpoort van de Don Bosco-school toen ook een bus met leerlingen het schooldomein buiten reed. Volgens Frederik C reed de bus te dicht bij de wachtende ouders. Toen hij hierover een opmerking tegen de buschauffeur maakte en deze antwoordde 'dat hij wel met een bus reed' om aan te tonen dat hij wel wat plaats nodig had, ging Frederik C door het lint. Hij sloeg het raampje van de bus aan diggelen, sprong op de bus en sleurde de buschauffeur hardhandig uit zijn voertuig. Omstaanders konden verder geweld voorkomen.

Maar de volgende dag stond de vader opnieuw aan de schoolpoort en blokkeerde deze keer de schoolbussen 'omdat hij excuses eiste van de buschauffeur en de busmattschappij'. Zijn actie liep uiteindelijk uit de hand waarbij hij opgepakt werd door de politie en ook de directeur van de Don Bosco-school bedreigde.

De zaak eindigt nu met een veroordeling van de agressieve vader. De buschauffeur gaat vrijuit. Omdat Frederik C zich in december 2017 ook al eens had laten opmerken bij een zwaar geval van verkeersagressie waarbij hij een chauffeur een vuistslag in het gezicht toediende, veroordeelde de rechter hem tot vijftien maanden gevangenis met uitstel. Hij moet zich ook laten behandelen voor zijn agressieproblemen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio