Renner die hartstilstand overleefde aan de beterhand: “Bedankt iedereen!”

Renner die hartstilstand overleefde aan de beterhand: “Bedankt iedereen!”

Foto: Marc Van Hecke

De eliterenner Julien Cadron is aan de beterhand na zijn hartstilstand zaterdag tijdens een mountainbiketocht. Hij postte op Facebook een foto en bedankte iedereen voor de steun. “Grote dank aan iedereen. Jullie berichten bezorgen mij blijdschap en een grote motivatie. Vele kussen.”

LEES OOK. Renner (27) in kritieke toestand na hartstilstand, agent neemt heldenrol op zich: “Zonder hem zou Julien het niet gehaald hebben”

De eliterenner uit de regio Doornik nam deel aan een mountainbiketocht in het West-Vlaamse Deerlijk toen hij plots ten val kwam. De val werd veroorzaakt door een hartstilstand. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd en werd een tijdlang in een kunstmatige coma gehouden.

De sponsor van Cadrons wielerploeg, Gaverzicht - Be Okay cycling team, liet via Facebook weten dat Cadron zondagochtend uit zijn coma ontwaakt was en dat de familie van de renner op zoek was naar de fietser die als eerste de eliterenner reanimeerde. Zij kregen al snel antwoord: het was een fietser uit een achterliggend groepje, een agent bij de politiezone Gavers, die ter hulp snelde. “Toen ik de renner zag liggen, zag ik dat het niet goed was. Hij was buiten bewustzijn, dus ben ik meteen met de reanimatie begonnen. Toen zijn de hulpdiensten toegekomen”, vertelt de agent. “Ik heb uiteindelijk gewoon mijn plicht gedaan.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.